1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Firea: Administrarea şi operarea Arenei Naţionale de către PMB va înjumătăţi efortul bugetar

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că administrarea şi operarea Arenei Naţionale de către Primăria Generală va însemna o înjumătăţire a efortului bugetar.

08 mar, 2017 | Agerpres

'În cea mai recentă şedinţă de Consiliul General, acesta a dezbătut şi a votat un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei preia administrarea Arenei Naţionale şi, de asemenea, suntem acum în procedură de predare primire de la compania care administra până acum Arena Naţională şi dorim să şi operăm Arena Naţională, deoarece mie mi-au fost aduse la cunoştinţă calculele cât se poate de concrete, iar efortul bugetar va fi la jumătate pentru administrarea şi operarea Arenei Naţionale cu forţe proprii - şi nu externalizat, printr-un agent economic, printr-o societate comercială, cum a existat contractul cadru. Dar eu nu am mai dorit să semnez şi să continuu contractul subsecvent pentru anul 2017, chiar dacă termenul final ar fi fost vara anului viitor. Pentru că, din moment ce mie mi s-au adus la cunoştinţă economiile majore care se fac la buget - şi anume faptul că Primăria Capitalei poate să administreze şi să opereze la jumătate de preţ Arena Naţională - ca primar general nu mai puteam să semnez contractul subsecvent cu societatea comercială care a administrat şi operat până acum Arena Naţională', a precizat primarul general, la un comandament dedicat măsurilor pentru curăţenia de primavară.

Gabriela Firea a subliniat că Arena Naţională trebuie să redevină a bucureştenilor şi a cluburilor care solicită închirierea în vederea organizării de competiţii sportive, inclusiv prin prisma preţurilor practicate.

'Mi-aş dori ca din ce în ce mai mulţi copii, tineri şi chiar persoane adulte să meargă să facă sport în parcurile Capitalei şi - de ce nu? - şi pe stadioane. Mă refer, aici, spre exemplu, şi la Arena Naţională, unde bucureştenii pot să meargă să alerge sau să practice alte sporturi - pentru că dăm această posibilitate, deschidem Arena Naţională pentru activităţi sportive, către bucureşteni, nu neapărat către grupuri organizate. (...) Trebuie să fie mai aproape de bucureşteni şi nu se putea cu acele preţuri foarte ridicate', a mai precizat Firea.

La rândul său, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a declarat că în cursul zilei de miercuri va fi demarată operaţiunea de preluare a Arenei Naţionale, urmând ca procedura să dureze una-două săptămâni.

'Într-adevăr, Arena Naţională va fi deschisă pentru tot ce înseamnă competiţii, care nu sunt neapărat organizate de cluburi sportive. Mă refer la toată zona din jurul Arenei Naţionale, care va fi pusă la dispoziţie tuturor celor care vor dori să facă mişcare. În afara locurilor de joacă, care vor fi recondiţionate în toate parcurile, începând de anul acesta avem un program pe care îl vom demara, şi anume să facem în toate parcurile locuri de fitness, adică locuri pentru sport, care să fie puse gratuit la dispoziţia publicului care vizitează aceste parcuri şi care este din ce în ce mai numeros', a spus el.

Gabriela Firea a menţionat că se vor lua măsuri pentru amenajarea mai multor locuri de joacă în Capitală, iar în spaţiile deja existente vor fi reparate sau înlocuite leagănele sau toboganele stricate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO