Firea anunţă că se vor face 11 pasarele pentru pietoni şi biciclişti, cu rampe sau lifturi, în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în Capitală vor fi realizate 11 pasarele ciclo-pietonale, în zone cu circulaţie rutieră intensă, acestea urmând să fie accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, prin rampe sau lifturi, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 29 aug. 2018, 12:19
Firea anunţă că se vor face 11 pasarele pentru pietoni şi biciclişti, cu rampe sau lifturi, în Bucureşti

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pe 3 august, valoarea totală a contractului fiind de 125.000 euro.

Primarul general a precizat că primul studiu a fost deja livrat, fiind vorba despre pasarela de la Fântâna Mioriţa, pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la pasajul de cale ferată. Pasarela este prevăzută să aibă lungimea de 140 m şi lăţime de 3 m, iar înălţimea gabarit – 6,78 m. Valoarea totală a investiţiei rezultată din studiu se ridică la 1,6 milioane euro.

Conform unui comunicat transmis de PMB, celelalte pasaje vor fi situate: trei la Metrou Aurel Vlaicu (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi Prefectură; Viitorul Spital Metropolitan; Calea Floreasca, la Mall Promenada); Calea Griviţei – RATB Carpaţi: între strada Dorna şi strada Soveja; Şos. Alexandriei – Ieşire Bucureşti-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcăreşti – la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu; Şoseaua Mihai Bravu nr. 30: amplasamentul propus este la ieşirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica – str. Dimitrie Grozdea.

În ce priveşte pistele de biciclete, primarul general a reamintit că în urmă cu două luni au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a patru trasee. Pentru traseul 1 (P-ţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Şos. Pipera – Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan) a fost atribuit contractul de proiectare şi execuţie, a fost realizat proiectul tehnic şi au fost executate lucrările de infrastructură (decopertare, delimitare şi asfaltare) pe cele şapte artere aferente traseului, fiind în curs de atribuire contractul pentru semaforizare şi marcaje.

Pentru celelalte trei trasee, care însumează 11 artere, este în lucru procedura de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie.

În ce priveşte pasajele Doamna Ghica, Andronache, Petricani, primarul general a precizat că proiectele demarate anul acesta vizează închiderea inelului median de circulaţie în Bucureşti.

Astfel, pentru pasajul Doamna Ghica, Compania municipală Dezvoltare Durabilă a depus oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Costul este de circa 160.000 de euro, iar termenul asumat este de 3 luni de la data atribuirii contractului. Proiectul Nod rutier Andronache vizează construirea unui pasaj denivelat superior peste calea ferată Bucureşti – Constanţa, amenajarea acceselor pentru riverani şi zone de întoarcere sub pasaj. Oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate a fost depusă, cu o valoare de circa 87.000 euro şi un termen asumat de realizare de 3 luni de la data atribuirii contractului. Pentru podul rutier Petricani, oferta tehnică are o valoare de circa 210.000 euro şi termen de realizare de patru luni de la data atribuirii contractului.

În ce priveşte stadiul realizării lucrărilor de utilităţi în Cartierul Henri Coandă, pentru lotul 1 (27 de străzi), acestea sunt finalizate în proporţie de 62% (reţelele de alimentare cu apă din interiorul ansamblului: 95%, reţeaua de canalizare menajeră: 98%; lucrări civile aferente staţiei de pompare a apelor uzate: 100%; canalizare pluvială pe reţeaua stradală din interiorul ansamblului: 96-99%; reţeaua de iluminat public: 75%).

În ce priveşte lotul 2 (23 de străzi, respectiv porţiuni de străzi), în prezent se lucrează la reţeaua de canalizare menajeră, la reţeaua de canalizare pluvială şi la reţeaua de alimentare cu apă în interiorul ansamblului.

„S-au realizat până în prezent reţele de canalizare pluvială şi menajeră în procente cuprinse între 80% şi 90% şi au început lucrările de alimentare cu apă pe mai multe străzi. Estimăm că finalizarea lucrărilor pentru acest lot se va realiza până în toamna anului 2019”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...