1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Firea, despre măsurile pentru Euro-2020: Străzi reabilitate, 500 de autobuze noi, Centrul Vechi modernizat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, sâmbătă, la lansarea logo-ului pentru Campionatul European din 2020, despre măsurile luate. Susține că vor fi achiziţionate 500 de autobuze, vor fi reabilitate străzi şi modernizat Centrul Vechi, fiind gata şi documentele pentru magistrala de metrou M6.

15 oct, 2016 | news.ro

”Vom implementa toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA. Vreau să aveţi întreaga garanţie funcţională şi administrativă în acest sens. Am reuşit să votăm, la iniţiativa mea, planul urbanistic zonal pentru magistrala M6 care face legătură între aeroport şi Gara de Nord, unde dintre condiţiile puse. Sunt gata toate documentele pentru finanţarea europeană, pentru ca aceste investiţii, care sunt în sarcina Ministerului Transporturilor, să fie îndeplinite cu sprijinul Primăriei Capitalei. Această magistrală va avea 14 kilometri, 12 staţii şi va determina ca drumul dintre gară şi aeroport să dureze doar 25 de minute. Pentru a asigura un transport public eficient, suntem în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi, parcul auto va fi 30 la sută ecologic, va fi unul nou şi modern", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea citată de news.ro.

Primarul general a mai spus că este necesară construirea unei Săli Polivalente la Bucureşti, iar pentru Euro-2020 a decis reabilitarea unor străzi şi modernizarea Centrului Vechi.

"Cunoaştem necesitatea construirii unei Săli Polivalente, ne dorim de mulţi ani o sală la nivel european şi în scurt timp vom da contractul de achiziţii şi va începe execuţia. Mai sunt şi alte măsuri administrative pe care le-am luat, referitoare la reabilitarea unor străzi şi modernizarea Centrului Vechi, acolo unde, după meciuri, se vor afla cei mai mulţi turişti. Acolo vor avea loc activităţi artistice şi culturale", a afirmat Gabriela Firea.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, afirmase că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Henri Coandă, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională, Podul Basarab fiind element de legătură între gazdele competiţiei.

Bucureşti se adaugă celor 12 oraşe care vor găzdui turneul european. Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie şi, cu ocazia acestei ediţii istorice a turneului, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe şi una din optimi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO