1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Firea despre problema opririi apei calde în Bucureşti: Aşteptăm o soluţie din partea Executivului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că aşteaptă o soluţie finală şi un accept din partea Executivului în problema întreruperii apei calde pentru bucureşteni.

28 sep, 2016 | Agerpres

'Afirm cu tărie că nu se va întâmpla această situaţie şi în întâlnirea de ieri mediată de vicepremierul Vasile Dâncu, care s-a implicat foarte mult în a se găsi o soluţie legală şi eficientă, aceasta ar fi până la urmă posibilitatea ca Guvernul să permită Primăriei, prin activarea unei ordonanţe de urgenţă de acum câţiva ani sau printr-o nouă hotărâre de guvern, să poată să plătească cu anticipaţie subvenţia către RADET, care, în loc să fie folosită de RADET sau ELCEN, să se ducă către Romgaz pentru asigurarea stocului de gaze necesar iernii. (...) Ieri s-a degajat această soluţie venind tot din partea Guvernului, dar la un nivel tehnic, la un nivel de secretari de stat şi directori. Astăzi aşteptăm o soluţie finală şi un accept din partea Executivului. Repet, problema nu este la Primărie în acest moment', a afirmat Firea la Adevărul Live.

Ea a menţionat că Primăria nu poate rezolva singură această problemă, deoarece nu permite legislaţia, iar Municipalitatea are prinsă în buget suma pentru subvenţie.

'Noi avem previzionate în buget cele 193 de milioane de lei, circa 42 de milioane de euro, până la sfârşitul anului se acoperă întreaga subvenţie, dacă Guvernul va permite ca această sumă să fie plătită în avans, pentru stocul de gaze, Primăria va face acest lucru imediat, doar să-i dea soluţia juridică. Deci, există aceşti bani, nu ne eschivăm de la a plăti tot ceea ce este legal', a explicat edilul.

Firea a dat asigurări că nu se pune problema opririi apei calde în Bucureşti. Ea a arătat că RADET, care este în subordinea Primăriei Generale, a solicitat intrarea în insolvenţă pentru a-i proteja pe locuitorii oraşului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO