1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Firea: Este primul an când sunt munţi de zăpadă pe marginea drumului. O strângem şi o transportăm pe mai multe terenuri

Primarul general Gabriela Firea a declarat, vineri, că este primul an când sunt munţi de zăpadă pe marginea drumului, în intersecţii şi în parcări, operatorii de salubritate urmând să o strângă şi să o transporte pe mai multe terenuri. Firea a spus că deszăpezirea ar putea fi mult mai rapidă dacă Bucureştiul ar avea maşini care topesc rapid zăpada.

13 ian, 2017 | News.ro

"Capitala ar trebui să beneficieze de cel puţin câteva maşini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de maşină am vizionat-o şi eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist şi mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziţionăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească într-un timp foarte scurt o cantitate mare de zăpadă", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că, folosind aceste maşini care topesc zăpada, deszăpezirea străzilor ar fi mai rapidă, pentru că timpul în care operatorii de salubritate transportă zăpada pe suprafeţele de teren este prea mare.

Primarul a precizat că a fost realizată o diagramă a Capitalei pentru a putea prelua zăpada rămasă în intersecţii şi în parcări, de unde operatorii de salubritate o vor transporta pe nişte suprafeţe de teren.

"E primul an când sunt munţi pe arterele de circulaţie. Urgenţa unu, ca în orice oraş, este eliberarea arterelor principale şi a instituţiilor care trebuie să funcţioneze indiferent de vreme: spitale, instituţiile statului, circuite RATB. Urgenţa a doua a planului de salubritate şi deszăpezire reprezintă trotuarele şi străzile laterale. Acum, începând chiar de ieri (joi, n.r.), am realizat o diagramă a întregii Capitale, pe sectoare şi străzi, pentru a putea să preluăm cât mai grabnic cu putinţă cantităţile mari de zăpadă care au rămas în intersecţii, în parcări şi în alte zone. Primarii de sector, împreună cu operatorii de salubritate au găsit deja suprafeţe de teren unde să depoziteze aceste cantităţi foarte mari de zăpadă", a mai spus primarul general.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO