Firea: Îl invit pe Dragnea să declanşăm un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl invită pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să declanşeze un referendum pentru ca bucureştenii să decidă cum trebuie alocat bugetul local.
Economica.net - joi, 07 feb. 2019, 09:14
Firea: Îl invit pe Dragnea să declanşăm un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii

„Poate vrea să facă modificări legislative, dar acestea sunt de lungă durată şi nu cred că domnia sa va mai prinde în funcţiile pe care le are aceste modificări. (…) În primul rând, ar trebui să modifice Constituţia. Îl invit să facă un referendum, aşa cum prevede legea, să modifice Constituţia, îl invit să declanşăm un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii. Eu vă asigur că va avea foarte mari surprize”, a afirmat Firea, la Ministerul Finanţelor, unde a avut loc o întâlnire a primarilor cu ministrul Eugen Teodorovici.

Gabriela Firea a adăugat că Liviu Dragnea „nu este regele României”. „Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare foarte rău pentru domnia sa. El nu este regele României şi patronul ţării. Îmi pare foarte rău, ştiu că e dezamăgit”, a susţinut ea.

Întrebată de jurnalişti despre declaraţia lui Dragnea potrivit căreia primarii de sector ar trebui să se înţeleagă cu edilul Capitalei privind banii Bucureştiului, ea a spus că este vorba despre „inepţii”.

„Bugetul ţării, şi deci şi al Capitalei, se împarte potrivit legii. Nu stăm nişte domni sau doamne la o masă şi ne înţelegem, ca şi cum am vrea să mergem la restaurant sau la film. Nu e ceva la voia întâmplării, nu e pe simpatii şi antipatii, nu e ceva la mica înţelegere”, a susţinut Firea.

Potrivit primarului general al Capitalei, este „o ilegalitate” ca un lider de partid să facă ceea ce trebuie să îşi asume reprezentanţii legali.

„Cei care vin la guvernare prin reprezentanţi, nu ei direct, alcătuiesc şi bugetul de stat şi toate politicile publice şi cred că este o ilegalitate ca un lider de partid, într-un birou, cu pixul în mână, să facă ceea ce trebuie să îşi asume reprezentanţii legali. (…) Bugetul României, inclusiv al Bucureştiului, nu se împarte pe ochi frumoşi, pe simpatii sau antipatii sau, chiar mai grav decât atât, pe interese politice sau pe interese oculte”, a menţionat Gabriela Firea.

Ea a afirmat că nu cerşeşte de la Guvern. „Noi nu am venit acum să cerem ceva ce nu ni se cuvine, aceste dezbateri la infinit duse pe cotele din impozitul pe venit sunt chiar absurde. Sunt banii bucureştenilor, sunt sume colectate pe teritoriul municipiului Bucureşti, prin munca tuturor bucureştenilor”, a explicat Firea.

Primarul a menţionat că toate taxele şi impozitele locale sunt colectate de primăriile de sector, iar bugetul PMB se îndestulează peste 90% din impozitul pe venit.

„Noi nu venim în genunchi să cerşim ceva de la Guvern, să ne dea ceva în plus Guvernul. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”, a declarat Firea.

Te-ar mai putea interesa și
Au explodat dobânzile! Băncile aleargă după banii românilor. Firmele, primele luate în vizor. Cât a ajuns câștigul la un depozit pe persoană fizică
Au explodat dobânzile! Băncile aleargă după banii românilor. Firmele, primele luate în vizor. Cât a ajuns câștigul ...
Băncile din România au început, în sfârșit, să crească substanțial nivelul dobânzilor plătite pentru depozitele populației și ale firmelor. Chiar dacă câștigurile sunt încă mult sub......
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
Viceministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României ...
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele din blocul comunitar
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele ...
Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de aprovizionare ...
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor ...