Firea: În toate intersecţiile principale din Capitală se circulă normal. Ce probleme sunt la ora asta în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri, în urma unui Comandament de iarnă convocat la sediul Poliţiei Locale, că în toate intersecţiile mari din Capitală, şi nu numai, se circulă normal şi a insistat asupra importanţei deszăpezirii şi pe străzile adiacente.
Economica.net - vin, 06 ian. 2017, 09:05
Firea: În toate intersecţiile principale din Capitală se circulă normal. Ce probleme sunt la ora asta în Bucureşti

‘În Capitală, în toate intersecţiile principale – şi nu doar acestea – se circulă normal, în condiţii de iarnă. La apelul pe care l-am făcut acum câteva minute, precum şi la prima oră, am insistat asupra intervenţiilor pe străzile adiacente, pentru că şi acestea sunt foarte importante. Chiar dacă în intersecţiile mari se circulă bine, cred că cetăţenii trebuie să aibă condiţii de confort şi un trai civilizat şi atunci când vor să iasă din locuinţe, pentru a ajunge la serviciu’, a spus ea.

Firea a menţionat că a cerut să fie asigurat accesul la creşele şi grădiniţele funcţionale, la dispensare, policlinici, spitale şi alte instituţii importante. Ea a atras atenţia asupra faptului că urmează trei zile ‘grele’ în care va ninge viscolit, iar intervenţiile trebuie să se desfăşoare pe tot parcursul zilei, nu doar atunci când se opreşte ninsoarea.

Primarul general a mai precizat că până în prezent aproximativ 90 de bucureşteni au apelat numărul de telefon gratuit pus la dispoziţie de Primăria Capitalei, semnalând avarii la Enel, o serie de semafoare defecte sau faptul că nu s-au realizat intervenţii pe străzile adiacente. Edilul şef al Capitalei a susţinut că toate aspectele semnalate au fost remediate sau sunt în curs de rezolvare.

Pe de altă parte, Firea a atras atenţia că cele mai multe sesizări s-au referit la situaţia din Sectorul 5.

‘Sunt câteva sectoare unde deszăpezirea s-a făcut mult mai bine decât în celelalte şi am luat legătura cu cei care au încă minusuri şi am solicitat măsuri de urgenţă pentru remedierea acestor neajunsuri. (…) Am anumite nemulţumiri în ce priveşte deszăpezirea în sectorul 5 şi am rugat foarte mult compania de salubritate pe care chiar ieri am vizitat-o să ia toate măsurile necesare pentru că şi acest sector al Capitalei trebuie să arate la fel ca celelalte. (…) Ei spun că au acţionat chiar dacă nu s-a văzut atât de bine. Am insistat să se facă o deszăpezire mai eficientă şi în sectorul 5’, a declarat Firea.

Primarul general a mai spus că atât prefectul Capitalei, cât şi oficiali de la Brigada Rutieră au arătat că deszăpezirea s-a realizat mult mai eficient decât în anii anteriori. ‘Dar pentru minte acest lucru nu este unul neapărat mulţumitor, pe mine mă interesează ca într-adevăr în Capitală să se poată circula bine. Nu mă interesează coroniţele, notele bune sau bilele albe, ci cetăţenii să fie mulţumiţi’, a adăugat edilul general.

Reprezentanţi ai firmelor de salubritate: Deszăpezirea pe străzile secundare din Capitală – cel puţin 30-40%

Deszăpezirea pe străzile secundare din Capitală este făcută în proporţie de cel puţin 30 – 40%, au informat vineri reprezentanţi ai operatorilor de salubritate din fiecare sector, care promit un procent de 100% până în jurul orei 19,00.

Astfel, în sectorul 1 s-a raportat primarului general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă, o deszăpezire pe străzile secundare de 30 – 40%, în sectorul 2 – 65%, sectorul 3 – 70-80%, sectorul 4 – 75-80%, sectoarele 5 şi 6 – câte 50%.

Tramvaie blocate, copaci căzuţi pe maşini sau pe drum, acoperişuri desprinse de pe case şi blocuri, în Capitală

Circulaţia a fost blocată pe mai multe linii de tramvai din Capitală, din cauza unor defecţiuni, câţiva copaci au fost doborâţi de viscol şi au căzut pe maşini sau pe drum, iar vântul puternic a desprins acoperişuri de pe case şi blocuri, scrie News.ro

Aproximativ zece tramvaie au rămas blocate pe linie, în zona Dristor, pe sensul spre staţia Policolor, din cauza unei defecţiuni la un tramvai, echipele de intervenţie încercând tractarea acestuia cu o maşină.

Pe Bulevardul 1 Decembrie a fost blocată circulaţia tramvaielor 14, pâna la capătul de linie Faur, din cauza unui tramvai defect.

Şi tramvaiele liniei 27 au fost blocate pe Bulevardul Camil Ressu, zona Piaţa Râmnicu Sărat, pe sensul spre staţia Complex RATB Titan, tot din cauza unui tramvai defect.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, trei copaci au fost doborâţi de viscol, dintre care unul a căzut pe o maşină parcată pe Şoseaua Colentina nr. 62, iar un altul a căzut pe drum, pe Calea Moşilor.

De asemenea, din cauza viscolului au fost desprinse elemente de acoperiş de pe o locuinţă, care au căzut pe o altă locuinţă, pe strada Sarafineşti nr. 11, iar o bucată de tablă a fost desprinsă de pe un bloc, pe strada Filibiu 2.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...