Firea: Lucrările de la Arcul de Triumf vor fi terminate până în 25 noiembrie

Lucrările de la Arcul de Triumf vor fi finalizate până în 25 noiembrie, ceea ce va face posibilă defilarea de 1 decembrie, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 12:27
Firea: Lucrările de la Arcul de Triumf vor fi terminate până în 25 noiembrie

Firea a spus că nu mai există niciun motiv pentru ca lucrările să nu fie gata, fiind semnate şi actele adiţionale necesare şi achitate toate sumele restante.

„Lucrările se vor încheia până în 25 noiembrie, astfel încât, aşa cum am discutat cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, cu trei zile înainte de Ziua Naţională să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum pentru ca acest obiectiv să nu fie finalizat, pentru că am semnat şi actele adiţionale necesare, am achitat şi toate sumele restante, am mediat conflictele care au apărut de-a lungul anilor între constructor, proiectant şi consultant, care aveau divergenţe, pentru că nu ajungeau la un numitor comun. Anul acesta, după ani de pauză, parada naţională, în data de 1 decembrie, va avea loc aici, la Arcul de Triumf”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei susţine că obiectivul va fi redat circuitului turistic, vor fi trasate treceri de pietoni şi vor fi montate semafoare pentru a face posibilă traversarea intersecţiei fără accidente.

„Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă. Aici, în această zonă, administraţia străzilor va proceda la organizarea trasării unor treceri pietonale. Vom avea şi semafoare, pentru că interesul acesta a fost, în afară de consolidarea, reabilitarea şi conservarea Arcului de Triumf, redarea în circuitul turistic”, a afirmat edilul.

Consolidarea Arcului de Triumf a costat 7,6 milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt din fonduri europene, iar restul provin din bugetul primăriei, susţine primarul Capitalei, adăugând că întârzierea a fost cauzată inclusiv din cauza amortizoarelor antiseismice comandate din America şi care pot face faţă unui cutremur precum cel din 1977.

Arcul de Triumf a intrat, la începutul anului 2014, într-un proces de consolidare şi reabilitare. Atunci, fostul primarul al Bucureştiului Sorin Oprescu spunea că lucrările vor fi gata în primăvara anului 2015, însă termenul de finalizare a fost amânat. La preluarea mandatului, actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că lucrările de reabilitare vor fi gata până în 30 iunie 2016.

La încheierea termenului limită, primarul a anunţat o nouă dată pentru inaugurarea Arcului de Triumf – 30 octombrie 2016, dar lucrările tot nu au fost gata. Gabriela Firea spunea, în 29 octombrie, că Arcul de Triumf va fi finalizat în timp util pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...