1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Firea promite că lucrările la Podul Ciurel vor fi gata înainte de începerea anului școlar

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că Podul Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolii.

29 aug, 2020 | Agerpres

"Am finalizat toate proiectele mari găsite blocate acum patru ani. Pe podul de la Nicolae Grigorescu se circulă deja, iar celebrul Pod Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolilor. Am deschis şantiere noi, unele obiective fiind terminate deja în scurt timp. Noua şosea Fabrica de Glucoză e un ajutor real pentru şoferi. Aşa va fi şi pasajul de la Doamna Ghica sau lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea", a declarat Firea, într-o postare pe Facebook.

Într-o întregistrare video ataşată postării, Marius Coaje, consilier al primarului Gabriela Firea, a precizat că în prezent se fac teste în vederea dării în folosinţă a lucrării.

"În zona Ciurel - vorbim de Nodul Virtuţii, prima etapă a acestui proiect amplu - lucrările s-au finalizat. În momentul de faţă se fac testări, se fac ultimele retuşuri, pentru a fi dat în folosinţă. În 2016 exista un singur pilon, pilonul central, executat de către constructor, şi mari blocaje în această zonă. Nu exista finanţare, situaţiile de lucrări erau ţinute cu anii în Primăria Capitalei până să fie avizate. Consultanţa punea foarte multe piedici acestui constructor şi nu se reuşea să mergem mai departe. S-a deblocat această situaţie. Mai mult, etapa a doua, de la Nod Virtuţii până la Şoseaua Uverturii - a fost deja stabilit coridorul de exproprieri. S-a votat în Consiliul General suma respectivă şi imediat vom începe şi lucrările pentru etapa a doua", a spus el.


În ce priveşte pasajul de la Doamna Ghica, Gabriela Firea a declarat că obiectivul este finalizarea lucrării chiar în această toamnă.

"Ne dorim ca în această toamnă, chiar dacă este dificil, avem foarte multe forţe concentrate la faţa locului, vrem să finalizăm lucrarea. Ştim că este un disconfort pentru cetăţenii din zonă, dar nimic nu se poate construi fără să existe această perioadă tranzitorie. Ne cerem scuze pentru disconfort, dar nu se poate construi un pasaj de o asemenea complexitate fără anumite sacrificii din partea tuturor", a afirmat Firea.

Ea a menţionat că proiectele de infrastructură ale Municipalităţii vizează legătura între nordul şi sudul Capitalei.

"În premieră, facem legătura între nordul şi sudul Capitalei, prin şantierele deschise şi prin lucrările deja finalizate! Era minunat să avem Centura ocolitoare dar aceasta este, încă, un obiectiv guvernamental neîndeplinit", a menţionat edilul general.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO