Firea propune un plan de investiţii pentru refacerea parcurilor din administrarea PMB

Primarul general Gabriela Firea a discutat vineri cu reprezentanţii mai multor instituţii din subordine despre situaţia celor zece parcuri aflate în administrarea ALPAB (Bordei, Carol I, Parcul Circului, Floreasca, Cişmigiu, Herăstrău, Izvor, parcul Sala Palatului, parcul Tineretului, Parcul Unirii), despre starea spaţiilor de joacă şi a spaţiilor verzi şi necesitatea întocmirii unui plan de investiţii coerent.
Economica.net - vin, 19 aug. 2016, 14:34
Firea propune un plan de investiţii pentru refacerea parcurilor din administrarea PMB

Au participat reprezentanţi ai ALPAB, ai Direcţiei de Poliţie Locală şi Control, ai Direcţiei de Mediu, precum de la Direcţia Juridică şi Patrimoniu din cadrul Primăriei Capitalei.

„Am primit numeroase sesizări din partea bucureştenilor cu privire la calitatea spaţiilor de joacă din parcuri, precum şi la aspectul spaţiilor verzi. Avem în administrare zece parcuri, dintre care trei sunt monumente istorice. Este nevoie să aducem aceste parcuri la nivelul parcurilor din marile oraşe europene (…). Vom stabili un plan de investiţii astfel încât să fie acoperite toate reparaţiile şi modernizările necesare”, a declarat Gabriela Firea, citată de PMB într-un comunicat remis AGERPRES.

Ea a subliniat necesitatea îmbunătăţirii aspectului aliniamentelor stradale aflate în administrarea ALPAB.

Potrivit sursei citate, în prezent, sistemul de irigaţii atât în parcuri, cât şi la nivelul aliniamentelor stradale este deficitar, astfel încât e nevoie de un plan de investiţii coerent, care să asigure întreţinerea corespunzătoare a acestor spaţii verzi.

De asemenea, Gabriela Firea a anunţat că va supune aprobării Consiliului General Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, PUZ-uri care reglementează din punct de vedere urbanistic zonele de agrement, mobilier şi spaţiile verzi.

În cadrul şedinţei s-a mai discutat despre cele 7 ha de teren din Parcul Herăstrău. Astfel, pentru imobilul – teren în suprafaţă de 69.982,40 mp. situat în şos. Nordului nr. 7-9, sector 1 (aflat în perimetrul Parcului Herăstrău), Municipiul Bucureşti prin Direcţia Patrimoniu a solicitat Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti – Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1 înscrierea dreptului de proprietate în favoarea Municipiului Bucureşti, conform Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015.

În ceea ce priveşte construcţiile din parcurile administrate de Municipalitate, primarul general a declarat că a decis înfiinţarea unei comisii de inventariere a acestora astfel încât legea să fie respectată cu stricteţe. Din comisie vor face parte reprezentaţi ai direcţiilor Juridic, Patrimoniu, ai Poliţiei Locale şi Control şi ALPAB.

„Este necesar să cunoaştem cu exactitate situaţia juridică a fiecărei construcţii din parcuri. Dacă acestea sunt autorizate, dacă respectă autorizaţiile şi, în caz contrar, să aplicăm sancţiunile impuse de lege. Subliniez că încurajez investitorii. Bucureştenii au nevoie de cât mai multe locuri de agrement unde să se relaxeze, însă toate aceste investiţii trebuie să respecte legea”, a declarat Firea.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...