1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

News

Firea s-a răzgândit: renunţă la preluarea Metrorex şi a Centurii Bucureşti

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi, 29 martie, figura şi propunerea ca Metrorex şi Centura Capitalei, să treacă în subordinea primăriei. Cele două propuneri au fost retrase de pe ordinea de zi. 

29 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Propunerile Primăriei Capitalei de a trece Metrorex şi Centura Bucureştiului în subordinea directă a autorităţii locale au fost scoase de pe ordinea de zi, cu 42 de voturi pentru.

"Suntem în discuţii şi analiză cu reprezentatii guvernului României, vrem să venim cu un proiect mult mai bine articulat, este o amânare pentru o proximă şedinţă", a declarat primaul Gabriela Firea la deschidera şedinţei. 

CITEŞTE ŞI Riscurile trecerii Metrorex la Primărie: subvenţii insuficiente, proiecte blocate, bani europeni pierduţi

"Ţinem cont de toate elementele, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere a resursei umane. Am demarat discuţii, inclusiv cu sindicatele, care sunt deschise asupra acestei preluări, câtă vreme drepturile angajaţilor nu au de suferit. Îmi doresc să am o clarificare din partea guvernului în ceea ce priveşte preluarea metroului, inclusiv cu finananţare, ca să nu fie o povară prea mare de suportat pentru noi sau să taiem proiecte pe care le-am demarat sau le avem în vedere", a mai declarat în cadrul şedinţei Consiliului General, Gabriela Firea, referitor la trecerea Metrorex în subordinea primăriei.  

Consilierii urmau să voteze astăzi propunerea ca Metrorex să treacă în subordinea primăriei.

Unul dintre consilierii generali, Ciprian Ciucu de la PNL, a atras săptămâna trecută atenţia pe pagina sa de facebook că nu există niciun studiu de impact al acestei măsuri.

Ideea trecerii Metrorex în subordinea Primăriei nu este nouă. Ultima dată, intenţia a fost anunţată în septembrie 2012, de premierul de atunci, Victor Ponta.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO