1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

Firea spune că nu mai vrea străzi din centrul Capitalei blocate cu sport, concerte, activităţi de weekend

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend şi a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale. Firea a făcut referire şi la situaţia din Centrul Istoric.

03 iul, 2016 | ECONOMICA.net

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic - lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu - ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să ştrangulezi circulaţia cu evenimente - care este foarte bine că se organizează - dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a afirmat Firea la Antena 3, potrivit Agerpres.

Edilul şef al Capitalei a precizat că i-a anunţat deja pe toţi directorii care se ocupă de aceste aprobări că se vor întâlni luni dimineaţa, iar aşa ceva nu se va mai întâmpla. Ea a menţionat că astfel de aprobări au fost date anterior debutului mandatului său.

"Ieri era coadă de maşini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeţi că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câţiva tineri care jucau tenis - foarte puţini pentru că era şi caniculă şi cei câţiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o fac pe Bd. Kiseleff - şi tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. (...) Recent a avut loc un concert în Piaţa Constituţiei. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul", a explicat Gabriela Firea.

Potrivit primarului general, există multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo, parcuri. "Dacă am fi avut o centură a Capitalei, nu am fi străpuns Bucureştiul rutier dintr-o parte în alta", a adăugat Firea.

Gabriela Firea: Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile să primească o alternativă locativă

Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile care locuiesc acolo să primească o alternativă locativă, întrucât clădirile din această zonă prezintă risc seismic, a declarat duminică primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a adăugat că acest aspect reprezintă una dintre urgenţele pe care le are pe agendă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO