Firea: Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, finalizată; de sâmbătă se va putea circula pe pasaj UPDATE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, finalizarea lucrărilor la proiectul de fluidizare a circulaţiei din zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, care cuprinde un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens, precizând că de sâmbătă se va putea circula pe pasaj, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 09 iul. 2020, 09:02
Firea: Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, finalizată; de sâmbătă se va putea circula pe pasaj UPDATE

„Promisiune îndeplinită! Am finalizat încă un proiect major pe care l-am găsit blocat şi în stadiu de execuţie de doar 10%. Acesta înseamnă un pas important către un trafic mai lejer şi mai rapid între nordul şi sudul Bucureştiului. După 10 ani de la începutul lucrărilor! Plus proiectarea şi discuţiile preliminare, vreo 13 ani!! Enorm!! Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu este finalizată şi se va putea circula pe pasaj începând de sâmbătă!”, a scris Firea pe Facebook, scrie Agerpres.

Ea a menţionat că acest proiect cuprinde lucrări la un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens şi leagă cartierele Vitan şi Berceni.

„Deşi am preluat acest proiect la un stadiu fizic de doar 10%, iată-ne acum la finalizare. Astăzi se finalizează primele teste. Avem practic un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens. După testele cu camioane şi sistematizarea care va avea loc mâine, ne dorim ca sâmbătă, deci prima zi din weekend, să se redea circulaţiei această zonă foarte importantă. Se face legătura între două sectoare – Sectorul 3 şi Sectorul 4, se leagă cartierele Vitan şi Berceni, două cartiere foarte mari. Este încă un pas către fluidizarea circulaţiei, pentru legarea nordului de sudul Capitalei. (…) Pe lângă această lucrare, care este de peste 2 km şi jumătate, ne dorim şi etapa a doua care, de asemenea, va fluidiza şi mai mult circulaţia”, a adăugat Firea, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

Potrivit acesteia, şi lucrările la Podul Ciurel se află „pe ultima sută de metri”.

„Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările la Podul Ciurel, vestitul Pod Ciurel. El are mai mult de 10 ani de când este început, dar în curând vă vom da o veste bună”, a menţionat Gabriela Firea.

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat joi că pasajul Nicolae Grigorescu, „cu care s-a lăudat” primarul PSD, Gabriela Firea, e un alt exemplu „de ineficienţă” a actualei administraţii a Capitalei, scrie Agerpres.

„Pasajul Nicolae Grigorescu, cu care s-a lăudat azi primarul PSD, Gabriela Firea, e un alt exemplu de ineficienţă a actualei administraţii a Capitalei. Primarul PSD, Gabriela Firea, a avut nevoie de doi ani ca să mute nişte cabluri de înaltă tensiune, deci darea în funcţiune a acestui pasaj pe care şi-l arogă în mod ruşinos a fost întârziată cu doi ani de zile. În total, le-a luat 10 ani administraţiilor PSD, Oprescu-Firea, să facă o lucrare de infrastructură care se putea realiza într-un mandat de primar, adică în maximum 4 ani. Pasajul, întins pe 10 ani de lucrări, e oglinda neputinţei PSD în Bucureşti”, a scris Dan, pe Facebook.

El a adăugat că un primar general care „nu caută conflicte” şi „înţelege” interesele bucureştenilor ar fi reuşit să termine această lucrare mult mai repede.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...