1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Firea: Sunt în pregătire licitaţiile pentru achiziţionarea a 100 de autobuze cu GNC și 100 electrice, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie

Primarul General Gabriela Firea a anuntat duminica pe Facebook ca, pe langa achiziționarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6, sunt în pregătire licitațiile pentru achiziționarea a 100 de autobuze cu GNC, a altor 100 de autobuze, de această dată electrice, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie.

06 mai, 2018 | ECONOMICA.net

Reinnoirea parcului auto al RATB reprezinta o prioritate pentru Primaria Capitalei, un exemplu în acest sens fiind licitația pentru achiziționarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6. Totodata, sunt în pregătire licitațiile pentru achiziționarea a 100 deautobuze cu GNC, a altor 100 de autobuze, de această dată electrice, a 100 de troleibuze și 100 de tramvaie, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta subliniaza ca adminstratia PNL (PDL) a achizitionat in jurul anilor 2006, 500 de autobuze fara aer conditionat, iar acum, RATB monteaza sisteme de climatizare pe primele 150 dintre acestea.

De asemenea, pentru prima data in istoria Bucurestiului, Primaria Capitalei a oferit domeniului sanatatii un buget record, de 111 milioane de euro, suma care reprezinta, comparativ cu ultimii cinci ani, o dublare sau chiar triplare a fondurilor alocate spitalelor, conform edilului-sef.

Aceasta suma este menita sa sprijine atat modernizarea, dotarea si reabilitarea celor 19 spitale aflate in administrarea Municipalitatii, cat si desfasurarea actului medical in conditii moderne, la cele mai inalte standarde.

Mai mult decat atat, in premiera pentru Bucuresti, Primaria Capitalei va achizitiona anul acesta aproximativ 500 de locuinte destinate medicilor. Acest demers, cumulat cu fondurile acordate spitalelor, este menit sa opreasca 'exodul' medicilor profesionisti si sa creeze conditii ultramoderne de tratament pentru bucuresteni.

De-a lungul anilor, bugetul Administratiei Spitalelor, (infiintata in anul 2009) a fost dupa cum urmeaza:

Buget ASSMB 2009 - 2016 - 326,6 milioane euro ( pentru 8 ani)
Buget ASSMB 2017 - 2018 - 172 milioane euro( pentru 2 ani)

In doar doi ani, actuala administratie a alocat sanatatii un buget care reprezinta mai mult de jumatate din suma alocata acestui domeniu in ultimii opt ani, spune Gabriela Firea.

O alta premiera o constituie componenta sociala:

Buget DGASMB 2004 - 2016 - aprox. 73 de milioane de euro ( 13 ani)
Buget DGASMB 2017 - 2018 - aprox. 130 milioane de euro.( 2 ani)

Astfel, in ultimii doi ani s-a acordat asistentei sociale aproape dublul sumei acordate de opozitie in ultimii 13 ani, comenteaza Gabriela Firea.

Actuala administratie acorda in prezent stimulente pentru peste o suta de mii de bucuresteni, atat celor care se inscriu in categoriile vulnerabile (copii si adulti cu handicap, persoane varstnice) precum si celor care, cu ajutorul acestor stimulente, isi imbunatatesc calitatea vietii: familii monoparentale, tinerii casatoriti, tinerii care isi intemeiaza o familie, sau cuplurile care isi doresc copii si au nevoie de proceduri speciale, cum ar fi fertilizarea in vitro, si pentru care Primaria Capitalei acorda vouchere in valoare de 13.800 lei/cuplu. De asemenea, chiar zilele acestea, s-a aprobat in Consiliul General un alt proiect prin care Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va derula un program de acordare a voucherelor 'Materna Bucuresti' prin care se acorda un ajutor financiar de 2.000 de lei femeilor gravide din Bucuresti, pentru achitarea serviciilor medicale si a medicamentelor.

"In aproape 30 de ani, nu s-au inregistrat modernizari capitale in Bucuresti, bugetele si obiectivele de investitii fluctuand in functie de interese: fie ca s-au schimbat sute de mii de tone de borduri, fie ca s-au ignorat flagrant nevoile imperioase ale Bucurestiului (infrastructura, sanatate, social, cultura etc.), Capitala Romaniei are acum o serie de restante majore, care ar trebui recuperate in cel mai scurt timp", adauga Firea.

Aceasta mai spune ca actuala administratie a alocat anul acesta nu mai putin de 231 milioane de euro pentru infrastructura rutiera si fluidizarea traficului, dotari, investitii si subventii pentru transport in comun – investitii in lucrari care vor genera diminuarea aglomeratiei in trafic. De asemenea, pentru imbunatatirea sistemului rutier, semaforizare inteligenta, managementul traficului, a fost alocata suma de 56 de milioane de euro. Municipalitatea demareaza 14 proiecte de construire de parcari subterane si supraterane, suma alocata pentru inceput fiind de aproximativ 11 milioane de euro.

Un alt domeniu important il constituie cel al consolidarii cladirilor cu risc seismic. Astfel, in 27 de ani, s-au consolidat doar 20 de astfel de cladiri, iar actuala administratie a reusit, in mai putin de doi ani, sa inceapa lucrarile de consolidare la 10 cladiri cu risc seismic ridicat, situate in centrul Capitalei. Totodata, in prezent, se intocmeste documentatia pentru expertizarea si proiectarea lucrarilor de interventie/consolidare pentru alte 20 de cladiri si s-a demarat un alt program prin care se vor pune in siguranta inca 100 de cladiri aflate in diverse stadii de degradare.

"Mai mult, pe langa faptul ca partidele de dreapta au dispus, timp de aproape doua decenii, de bugete fabuloase, pe care le-au cheltuit dupa bunul plac si cu care ar fi putut sa realizeze investitii semnificative pentru Capitala, au contractat si imprumuturi de 500 de milioane de euro, pe care acum actuala administratie are obligatia sa le refinanteze sau sa le achite", continua Gabriela Firea.

Ea mai spune ca, desi de mai bine de 20 de ani in Bucuresti se construiesc statui si monumente de for public, acum opozitia incearca sa acrediteze ideea ca Primarul General este singurul edil care finanteaza realizarea unor statui in Bucuresti. "Subliniem inca o data ca Primarul General, Gabriela Firea, NU a semnat nici un proiect de realizare a unor monumente, ci a continuat proiecte incepute de administratiile anterioare, fiind obligata, conform legii, sa duca la bun sfarsit aceste contracte", se mai arata in postarea pe Facebook.

Mai mult decat atat, organizarea unor festivaluri sau concerte reprezinta un alt subiect care se doreste a fi "atribuit in mod fals actualei administratii", desi acestea reprezinta evenimente de traditie, organizate de ani de zile si care, datorita reputatiei, beneficiaza de participarea a numerosi artisti de renume din intreaga lume, conchide Gabriela Firea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO