Firea: Suntem în grafic cu toate pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Municipalitatea este în grafic cu toate pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020.
Economica.net - vin, 16 mart. 2018, 15:57
Firea: Suntem în grafic cu toate pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020

‘Suntem în grafic cu toate pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020, nu există întârzieri şi colaborăm îndeaproape cu delegaţiile UEFA, care verifică desfăşurarea acţiunilor prevăzute în program’, a spus Firea, conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Firea a avut, vineri, la sediul Municipalităţii, o întâlnire de lucru cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, precum şi cu fotbalistul Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului României, Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre proiectele pe care PMB le are în pregătire pentru Turneul Final UEFA Euro 2020.

‘Acest eveniment sportiv de anvergură internaţională reprezintă pentru Capitala României o oportunitate extraordinară de promovare a sportului, de dezvoltare a infrastructurii sportive, precum şi de promovare a României ca destinaţie turistică şi de investiţii. În dubla să calitate de oraş-gazdă şi de administrator al Arenei Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti a luat deja o serie de măsuri pentru ca organizarea Turneului Final UEFA EURO 2020 să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cu respectarea tuturor cerinţelor impuse de forul sportiv european. Pe parcursul evenimentului ne aşteptăm să fim vizitaţi de un număr mare de turişti şi de peste 120.000 de suporteri’, a spus Firea.

Ea a menţionat că obiectivul Municipalităţii este acela de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a evenimentelor fotbalistice, din toate punctele de vedere: siguranţă şi securitate, mobilitate, timp liber etc.

Firea a precizat că delegaţiile UEFA vin lunar la Bucureşti şi verifică desfăşurarea acţiunilor prevăzute în program.

Primarul general a reamintit că Municipalitatea a înfiinţat un serviciu dedicat acestui eveniment, o structură de management de proiect cu atribuţiuni în implementarea cerinţelor UEFA şi a definitivat planurile de infrastructură pentru pregătirea Campionatului European, mai ales că, în cea mai mare parte a timpului, fanii se vor afla în afara stadionului.

Ministrul Ioana Bran a spus că PMB, una dintre cele 13 instituţii implicate în organizarea acestui eveniment, se preocupă serios de toate detaliile de pregătire a turneului final UEFA EURO 2020, fiind una dintre entităţile cele mai pregătite şi deschise colaborării interinstituţionale.

‘Sper că vom colabora la fel de bine şi în continuare, astfel încât acest eveniment să pună Bucureştiul şi România pe harta model a oraşelor şi ţărilor care găzduiesc manifestări de mare anvergură. Vă asigur că reprezentanţii ministerului pe care îl conduc vor fi alături de specialiştii Municipalităţii, în toate demersurile necesare organizării acestui eveniment’, a adăugat Bran.

Potrivit PMB, având în vedere că Municipalitatea are în acest proiect dublă calitate, de proprietar al Arenei Naţionale şi organizator al activităţilor locale (oraş-gazdă), PMB va elabora un concept de Oraş-Gazdă, document strategic ce descrie în amănunt organizarea evenimentelor din cadrul Turneului Final UEFA EURO 2020, care va avea că teme principale: administrarea proiectului, activităţi comerciale, Fan-Zone, promovare, experienţă spectatori, mobilitate, siguranţă şi securitate.

Împreună cu specialiştii UEFA s-au identificat locaţii Fan-Zone şi spaţii de vizionare în Piaţa Constituţiei şi Piaţa George Enescu, intenţionându-se şi amenajarea altor patru-cinci spaţii de vizionare.

‘Au fost cuprinse în bugetul PMB pentru 2018 sume destinate realizării de studii de fezabilitate pentru reabilitarea bulevardului Basarabia, se continuă lucrările la accesul dinspre Autostrada Bucureşti – Ploieşti, se vor reabilita complet căile de acces către Arena Naţională şi se vor continua investiţiile în reţeaua de transport urban, inclusiv în sistemele de dirijare şi semnalizare a traficului’, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, Arena Naţională, stadion încadrat în categoria ‘ELITE’, conform reglementărilor internaţionale, va fi reabilitat la noile cerinţe UEFA pentru anul 2020.

În ceea ce priveşte mobilitatea în Capitală, PMB reaminteşte că a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia unui număr de 400 de autobuze şi precizează că vor fi iniţiate licitaţii pentru achiziţia în continuare de autobuze electrice şi ecologice şi vor fi amenajate multiple zone de promenadă cu trafic restricţionat în vecinătatea fan-zone-urilor şi a spaţiilor de vizionare. Va fi amplasată semnalistica dedicată pentru ghidarea spectatorilor către stadion şi către celelalte puncte de interes.

În perioada următoare, comitetul interministerial se va întruni lunar pentru apune la punct toate detaliile tehnice colaborării între instituţii, conform calendarului UEFA.

Te-ar mai putea interesa și
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand este, ca și anul trecut, Mercedes-Benz....
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...