Firea: Tichetul unic de călătorie Bucureşti-Ilfov va fi implementat în scurt timp

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că tichetul unic de călătorie Bucureşti-Ilfov va fi implementat în scurt timp.
Economica.net - mar, 31 oct. 2017, 07:19
Firea: Tichetul unic de călătorie Bucureşti-Ilfov va fi implementat în scurt timp

‘În această perioadă lucrăm împreună cu Ministerul Transporturilor (…) pentru a avea tichetul unic de călătorie Bucureşti-Ilfov – cu un singur bilet de călătorie să poţi să circuli cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, cu metroul şi cu CFR în interiorul municipiului Bucureşti şi pe raza judeţului Ilfov. E o mare realizare, pe care o pregătim de ceva timp şi va fi implementată în scurt timp. Aşa se întâmplă în orice capitală europeană, cumperi un singur bilet şi poţi să circuli cu acesta’, a declarat Firea, la Antena 3.

Ea a menţionat că vor fi 500 de automate de la care vor putea fi cumpărate aceste tichete unice, cu fise, bancnote şi cu card.

‘De asemenea, parcările vor avea acele automate – ca în întreaga Europă – de taxare şi cronometrare a timpului’, a adăugat Firea.

Potrivit acesteia, în prezent, din cele 1.000 de autobuze existente, ‘300 stau în garaj, doar 700 sunt în traseu’. Din cele 700, vor mai rămâne 500 în traseu, cărora li se vor adăuga cele 400 de autobuze noi pentru care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va ridica joi suspendarea licitaţiei.

‘Mai rămân 500, 500 cu 400 – 900 şi cu cele 200 cumpărate prin BERD – 1.100, dar noi, de calitate, care oferă condiţii superioare, vara nu se va mai muri de cald în autobuz, vor fi toate autobuzele cu aer condiţionat, vor avea toate televizoare, internet, ticketing’, a afirmat Firea.

Ea a susţinut că aceia care au făcut contestaţii în cadrul procedurii privind achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6 au interese financiare foarte mari.

‘E posibil să aibă şi tangenţă cu factorul politic, pentru că deja nu mă mai miră nimic. Chiar am încercat să aflu cine e în spatele unor firme care contestă de obicei achiziţiile Primăriei Generale şi am aflat că nu întâmplător existau şi nişte conexiuni în domeniul politic, e de la sine înţeles că ne referim la anumite grupări care bineînţeles că nu ne sunt prietene’, a declarat Firea.

În domeniul managementului traficului, primarul general a spus că o companie se va ocupa ‘profesionist’ de semaforizare inteligentă, de tot cea ceea ce înseamnă temporizatoarele din intersecţii, de crearea unor zone de fluidizare în momente de aglomeraţie.

Firea a mai susţinut că se vor construi noi parcări atât în zona centrală a Capitalei, cât şi la intrarea în Bucureşti, astfel încât cei care fac naveta să poată lăsa maşina personală acolo şi să ia un mijloc de transport în comun. Ea a adăugat că la finalul programului, când cetăţeanul va dori să-şi preia maşina personală din parcare, dacă va prezenta dovada că a circulat cu transportul public, parcarea va fi gratuită. ‘E un avantaj pe care-l creează PMB pentru a stimula cât mai mulţi navetişti să nu mai pătrundă în oraş cu maşina personală’, a explicat Firea.

Ea doreşte ca metroul să treacă în administrarea municipalităţii.

‘Am discutat cu domnul prim-ministru Mihai Tudose acum câteva zile şi mi-a spus că se analizează la nivelul Guvernului, în special la Ministerul Transporturilor – şi am analizat această situaţie şi cu domnul ministru Stroe – ca metroul să treacă, aşa cum e în întreaga lume, în administrarea Primăriei Capitalei, pentru că e parte a transportului public local, bineînţeles, cu tot cu subvenţie. (…) În ce priveşte Centura Capitalei, ea va rămâne în continuare la Ministerul Transporturilor, solicitarea de a fi preluată această investiţie la Primăria Capitalei a fost respinsă’, a spus Firea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vîlceanu: Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată că România ar putea cere renegocierea PNRR
Vîlceanu: Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată că România ar putea cere renegocierea PNRR
Posibilitatea ca România să ceară renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a ridicat semne de îngrijorare ...
UE a sesizat Organizația Mondială a Comerțului în legătură cu practicile economice adoptate de China împotriva Lituaniei
UE a sesizat Organizația Mondială a Comerțului în legătură cu practicile economice adoptate de China împotriva Lituaniei
Uniunea Europeană a introdus joi, în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), o cauză împotriva Republicii ...
ANPC a controlat trei magazine Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Sectorul 5. Toate unitățile au fost amendate
ANPC a controlat trei magazine Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Sectorul 5. Toate unitățile au fost amendate
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au continuat controalele la operatorii economici, trei ...