1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Firea: Toate maşinile parcate care blochează circulaţia pe banda întâi vor fi ridicate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că toate maşinile parcate, care blochează circulaţia pe banda întâi, transportul în comun, dar şi alte căi de acces, vor fi ridicate de către o platformă a Administraţiei Străzilor.

16 ian, 2017 | Agerpres

'Legea, aşa cum ştiţi, s-a clarificat prin norme, la sfârşitul anului. Aceste norme trebuie să fie însuşite de către toate primăriile - atât Generală, cât şi de sectoare - prin norme interne. Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun, în general, alte căi de acces, circulaţia - banda întâi - vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general, de către o platformă aflată la Administraţia Străzilor şi care va putea să acţioneze urgent. Este foarte rău că azi dimineaţa cei care au constatat că o maşină privată blochează linia de troleibuz 70 nu au acţionat, chiar dacă nu sunt încă aceste proceduri interne votate în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acţiona imediat, energic. Venea platforma de la Administraţia Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni', a precizat primarul general, la Comandamentul de iarnă.

Potrivit acesteia, în cursul dimineţii de luni, linia de troleibuz 70 a fost blocată timp de două ore, în intervalul orar 6,00 - 8,00, de un autoturism, în zona Bulevardului Basarabia. De asemenea, pe Bulevardul Nicolae Caramfil, trei maşini au fost lăsate pe banda întâi, timp de cinci zile. În ciuda amenzilor aplicate, autoturismele nu au fost îndepărtate, a precizat edilul general.

'O problemă cu care ne-am confruntat în aceste zile - dincolo de dificultăţile preluării unei cantităţi mari de zăpadă (...) - a fost aceea că o parte dintre conducătorii auto au înţeles să îşi lase maşinile ori pe linia de tramvai, ori pe linia de troleibuz, ori blocând staţiile RATB sau şcoli, spitale, instituţii ale statului', a arătat Firea.

Directorul general interimar al RATB, Adrian Mihail, a precizat că duminică mijloacele de transport în comun au înregistrat, în total, întârzieri de 154 de minute din cauza vehiculelor parcate neregulamentar, iar vineri intervalul de timp în care maşinile RATB s-au confruntat cu blocaje a depăşit 600 de minute. Mai exact: în sectorul 1 - 150 de minute, sectorul 2 - 283 de minute; sectorul 5 - 15 minute; sectorul 6 - 243 de minute.

În ceea ce priveşte gropile formate în asfalt în ultima perioadă, Firea a atras atenţia asupra faptului că Administraţia Străzilor nu a avut contract de mentenanţă în ultimii doi ani. În urma licitaţiei organizate la finele anului trecut, a fost încheiat un astfel de contract, în baza căruia au început să fie realizate reparaţiile necesare.

Mirela Ioniţă, director general la Administraţia Străzilor, a menţionat că, începând de vineri, gropile au început să fie acoperite cu mixtură asfaltică.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO