Firea vrea hotel, cimitir şi chiar un serviciu de ambulanţă pentru câinii şi pisicile din Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti doreşte înfiinţarea şi amenjarea unui cimitir şi a unui hotel pentru câini şi pisici, se arată într-un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va avea loc săptămâna viitoare, pe 30 august. Peste 600.000 de bucureşteni au un animal de companie, spune Primăria. 
Andrada Ghira - vin, 25 aug. 2017, 08:45
Firea vrea hotel, cimitir şi chiar un serviciu de ambulanţă pentru câinii şi pisicile din Bucureşti

Înfiinţarea şi amenjarea unui cimitir şi a unui hotel pentru câini şi pisici face parte din Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, aprobată de CGMB în primăvara acestui an. 

Astfel, primăria vrea să aprobe demararea studiilor necesare pentru înfiinţarea hotelului şi cimitirului pentru câini şi pisici în Bucureşti, lucrări ce vor fi executate de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), se arată în documentul citat. 

O familie din trei are un animal de companie, arată datele Primăriei Bucureşti, iar cei mai mulţi dintre aceştia au un câine. Statisticile arată că sunt peste 600.000 de posesori de animale de companie în Capitală. 

CGMB a probat în primăvara acestui an strategia pentru protecţia animalelor, care include şi înfiinţarea unui Serviciu Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară – SMURV, care va fi dotat cu clinici veterinare mobile. Pentru realizarea acestui obiectiv se vor face parteneriate cu Facultatea de Medicină Veterinară şi Colegiul Medicilor Veterinari. 

Ce mai arată strategia pentru protecţia animalelor

Strategia pentru protecţia animalelor, aprobată în primăvara acestui an, a identificat mai multe axe prioritare pentru a rezolva problema câinilor fără stăpâni din Capitală. 

Una dintre acestea este înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care ar urma să fie înfiinţată până la sfârşitul acestui an, în cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, care are atribuţii de a constata şi aplica conravenţii şi sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei privind animalele. 

Personalul care va face parte din Poliţia Animalelor va avea parte de un instructaj specific şi se vor avea în vedere modele de succes din întreaga lume, se mai arată în Strategie. 

Alte priorităţi se referă la gestiunea veterinară de ridicare, la reamenajarea şi reconceptualizarea adăposturilor existente prin transfrmarea lor în centre de adopţii. 

Primăria vrea să schimbe şi mentalitatea colectivă a bucureştenilor faţă de actul de adopţie şi responsabiliate civică. 

De asemenea, animalele abandonate vor fi incluse în programe de utilitate publică, precum:

  • socializarea copiilor din centrele de copii, precum şi a persoanelor cu mobilitate redusă, etc;
  • socializerea în centrele de seniori folsind animalele pregătite special în acest sens;
  • dresarea câinilor pentru poliţia canină;
  • dresarea câinilor pentru transformarea în câini utilitari;
  • utilizarea animalelor în diverse evenimente culturale sau sportive ce au loc în Bucureşti;
  • folosirea animalelor în scopuri educaţionale în şcoli/licee/alte insituţii/programe în penitenciare, etc.

O altă axă prioritară se referă şi la eutanasiere, care va fi evaluată prin reglementări clare şi transparente, se mai arată în Strategie. 

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...