Firma Polsib vinde un teren în Sibiu cu 5,7 mil.euro pentru un magazin Kaufland şi un parc de retail

Editura Polsib din Sibiu (Pols) vinde pentru 5,73 milioane de euro, fără TVA, un teren de aproape 30.000 de metri pătraţi, în oraş, firmei de construcţii Con-A, unde urmează să fie construit un hipermarket Kaufland şi un parc de retail.
Economica.net - mie, 20 nov. 2013, 21:22
Firma Polsib vinde un teren în Sibiu cu 5,7 mil.euro pentru un magazin Kaufland şi un parc de retail

Acţionarii Polsib vor discuta contractul de vânzare-cumpărare într-o adunare generală extraordinară programată pentru 25 noiembrie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În convocator se arată că Polsib va vinde terenul, de 29.117 metri pătraţi firmei Con-A, destinaţia fiind construcţia unui magazin Kaufland şi a unui parc de retail, potrivit PUZ-ului solicitat de către şi pe cheltuiala Con-A.

Polsib a anunţat ulterior că negocierile cu Con-A continuă având în vedere că firma solicită în contract plata în tranşe, cu transferul dreptului de proprietate la data semnarii contractului, dar cu plată ulterioară, fără garantarea în vreun fel a plăţii, şi solicită expres renunţarea de către Polsib la dreptul de ipotecă.

„Faţă de această solicitare, este necesară continuarea negocierilor cu Con-A pentru a se ajunge la o concluzie cu privire la modul de plată, inclusiv modul de garantare a plăţii sumei respective. Con-A solicită acum modificarea termenului de eliberare a clădirii, de la şase luni la două luni. Faţă de această cerinţă, sunt necesare de asemenea discuţii pentru a se putea cădea de acord asupra unui termen de eliberare acceptabil pentru ambele parţi. Faţă de acestea, sunt negocieri în curs, dar durata acestora nu poate fi anticipată”, se arată în convocator.

La recomandarea avocaţilor Polsib pentru a da timpul necesar desfăşurării în condiţii normale a negocierilor, acţionarii au fost convocaţi pe 25 noiembrie, să aprobe încheierea contractului în condiţiile descrise în Convocator, negociate până la data convocării adunării generale.

Con-A este un grup de firme cu capital integral românesc fondat în 1990, având ca asociat unic pe omul de afaceri Mircea Bulboacă.

Grupul de firme este specializat în lucrări de construcţii civile, industriale, social-culturale, edilitar-gospodăreşti, drumuri şi platforme. Portofoliul firmei cuprinde mai multe spaţii comerciale construite pentru majoritatea retailerilor prezenţi pe piaţa locală, inclusiv Kaufland.

Polsib, este deţinută în proporţie de 79,8% de Editura Teora din Bucureşti, iar cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile firmei a fost operată marţi, la un preţ de 23,8 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea Polsib este de 9,8 milioane de lei (2,2 milioane de euro).

Kaufland este cel mai mare retailer din România, după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry şi Carrefour. Anul trecut, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifră de afaceri netă de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Retailerul a deschis primul magazin în România în anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai operează pe plan local reţeaua de discount Lidl.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Un număr de 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au ...
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti de 9,50 cazuri la mia de locuitori, conform ...
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor ...
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor gaze către blocul comunitar, a ...