Firma Polsib vinde un teren în Sibiu cu 5,7 mil.euro pentru un magazin Kaufland şi un parc de retail

Editura Polsib din Sibiu (Pols) vinde pentru 5,73 milioane de euro, fără TVA, un teren de aproape 30.000 de metri pătraţi, în oraş, firmei de construcţii Con-A, unde urmează să fie construit un hipermarket Kaufland şi un parc de retail.
Economica.net - mie, 20 nov. 2013, 21:22
Firma Polsib vinde un teren în Sibiu cu 5,7 mil.euro pentru un magazin Kaufland şi un parc de retail

Acţionarii Polsib vor discuta contractul de vânzare-cumpărare într-o adunare generală extraordinară programată pentru 25 noiembrie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În convocator se arată că Polsib va vinde terenul, de 29.117 metri pătraţi firmei Con-A, destinaţia fiind construcţia unui magazin Kaufland şi a unui parc de retail, potrivit PUZ-ului solicitat de către şi pe cheltuiala Con-A.

Polsib a anunţat ulterior că negocierile cu Con-A continuă având în vedere că firma solicită în contract plata în tranşe, cu transferul dreptului de proprietate la data semnarii contractului, dar cu plată ulterioară, fără garantarea în vreun fel a plăţii, şi solicită expres renunţarea de către Polsib la dreptul de ipotecă.

„Faţă de această solicitare, este necesară continuarea negocierilor cu Con-A pentru a se ajunge la o concluzie cu privire la modul de plată, inclusiv modul de garantare a plăţii sumei respective. Con-A solicită acum modificarea termenului de eliberare a clădirii, de la şase luni la două luni. Faţă de această cerinţă, sunt necesare de asemenea discuţii pentru a se putea cădea de acord asupra unui termen de eliberare acceptabil pentru ambele parţi. Faţă de acestea, sunt negocieri în curs, dar durata acestora nu poate fi anticipată”, se arată în convocator.

La recomandarea avocaţilor Polsib pentru a da timpul necesar desfăşurării în condiţii normale a negocierilor, acţionarii au fost convocaţi pe 25 noiembrie, să aprobe încheierea contractului în condiţiile descrise în Convocator, negociate până la data convocării adunării generale.

Con-A este un grup de firme cu capital integral românesc fondat în 1990, având ca asociat unic pe omul de afaceri Mircea Bulboacă.

Grupul de firme este specializat în lucrări de construcţii civile, industriale, social-culturale, edilitar-gospodăreşti, drumuri şi platforme. Portofoliul firmei cuprinde mai multe spaţii comerciale construite pentru majoritatea retailerilor prezenţi pe piaţa locală, inclusiv Kaufland.

Polsib, este deţinută în proporţie de 79,8% de Editura Teora din Bucureşti, iar cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile firmei a fost operată marţi, la un preţ de 23,8 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea Polsib este de 9,8 milioane de lei (2,2 milioane de euro).

Kaufland este cel mai mare retailer din România, după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry şi Carrefour. Anul trecut, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifră de afaceri netă de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Retailerul a deschis primul magazin în România în anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai operează pe plan local reţeaua de discount Lidl.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...