Firmele chineze vor să investească în România în IT, metalurgie şi construcţii de maşini

Firmele chineze sunt dispuse să investească în România, în mai multe domenii precum IT, metalurgie, construcţii de maşini, comerţ şi infrastructură, a declarat, vineri, Shi Guangliang, director general adjunct al Departamentului de comerţ din Regiunea chineză Shandong, prezent la un seminar organizat de Ernst&Young.
Economica.net - vin, 27 iun. 2014, 14:16
Firmele chineze vor să investească în România în IT, metalurgie şi construcţii de maşini

O delegaţie de oameni de afaceri din această provincie se află în această perioadă în Bucureşti, pentru a căuta oportunităţi de investiţii.

‘Relaţiile economice dintre România şi China au devenit tradiţionale. Sunt mai multe domenii care au trezit interesul mediului de afaceri chinez: IT, construcţii de maşini, metalurgie, comerţ, infrastructură. Sper ca aceste companii să promoveze în mod activ colaborarea cu companii partenere din România’, a spus Shi Guangliang.

La rândul său, Viorel Ciocoiu, reprezentantul Departamentului pentru Infrastructură Investiţii Străine şi Parteneriate Public Private, le-a prezentat investitorilor chinezi avantajele unor afaceri în România.

El a enumerat poziţia strategică a ţării noastre, cu deschidere la Marea Neagră şi la Dunăre, costurile reduse cu forţa de muncă, impozitele scăzute în comparaţie cu ţările din regiune şi existenţa unor diverse scheme de ajutoare de stat şi de stimulare a investiţiilor străine.

‘Vrem să înfiinţăm un one-top-shop pentru investitorii străini pentru a exista o singură interfaţă cu autorităţile române. E simplu să faci afaceri în România, pentru că ai costuri mai mici decât în alte ţări din regiune’, a spus Ciocoiu.

Delegaţia din regiunea Shandong se află în România în cadrul unei vizite regionale în România şi Polonia. Delegaţia oficialilor, condusă de viceguvernatorul regiunii Shandong va participa la o serie de reuniuni oficiale cu reprezentanţi ai Guvernului României.

Regiunea Shandong este cea de-a treia regiune din China după produsul intern brut, cu venituri de 892 miliarde dolari în 2013. Regiunea este cunoscută în lume în special ca fiind capitala globală a bunurilor electro-casnice, aici aflându-se sediile centrale a două companii care împreună controlează 12% din producţia mondială de electro-casnice.

Shandong este cunoscută totodată şi pentru renumita bere Tsingtao, pentru cele mai mari exporturi agricole din China şi pentru industria energetică şi petrolieră puternic dezvoltată. Nu în ultimul rând, în regiunea Shandong există un puternic mediu antreprenorial şi numeroase colaborări cu companii importante din Japonia şi Coreea de Sud. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...