1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Fiscul anulează din oficiu creanţele fiscale mai mici de 40 de lei, datorate de contribuabili la 31 decembrie

Creanţele fiscale restante, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului trecut, care sunt mai mici de 40 de lei, au fost scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor, în primele şapte zile ale acestui an, potrivit prevederilor legislative în vigoare citate de AvocatNet.

17 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Potrivit art. 266 din Codul de procedură fiscală şi a Ordinului ANAF nr. 3497/2015, creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidenţele fiscale în primele şapte zile ale anului în curs, scrie AvocatNet.

Cu alte cuvinte, datoriile de până în 40 de lei, datorate la finele lui 2016 organului fiscal central, au trebuit scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor până la 7 ianuarie 2017.

De altfel, plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedură fiscală, cu scopul de a a evita situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, să fie mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite.

Creanţele fiscale restante, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului trecut, mai mici de 40 de lei, au trebuit scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor în primele şapte zile ale lui 2017, potrivit prevederilor legislative în vigoare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO