Fiscul ar putea avea încă un post de vicepreşedinte pentru coordonarea activităţii vamale – proiect

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) ar putea avea încă un vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, care să coordoneze activitatea vamală la nivelul întregii Agenţii, potrivit unui proiect de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea instituţiei.
Economica.net - vin, 17 iun. 2016, 07:59
Fiscul ar putea avea încă un post de vicepreşedinte pentru coordonarea activităţii vamale - proiect

Astfel, pentru Cabinetul vicepreşedintelui se are în vedere suplimentarea cu 4 posturi a numărului total de posturi alocat Fiscului.

Direcţia executări silite cazuri speciale urmează să preia structurile teritoriale de executări silite cazuri speciale, respectiv posturile şi personalul aferent acestora, sub denumirea Direcţia generală executări silite cazuri speciale, în subordinea directă a preşedintelui ANAF, având în vedere disproporţia dintre volumul de lucru şi numărul de funcţionari.

‘Se remarcă volumul foarte mare de lucru şi complexitatea activităţii desfăşurate, în raport disproporţionat cu numărul faptic de funcţionari care îşi desfăşoară activitatea la data prezentă în cadrul Direcţiei executări silite cazuri speciale şi a structurilor de executări silite cazuri speciale de la nivelul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Astfel, de la 01.01.2016 au fost înregistrate 21.000 de hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală care au fost introduse în aplicaţia informatică MonitorSP, în comparaţie cu cele 2000-3000 estimate la începerea activităţii direcţiei, hotărâri prin care s-a dispus recuperarea unor creanţe bugetare de la debitori persoane fizice, juridice sau de la alte entităţi, transmise şi înregistrate la organele fiscale teritoriale spre punere în executare’, precizează documentul citat.

Alte modificări în funcţionarea ANAF vizează oferirea posibilităţii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili de a acorda mandat de reprezentare structurilor juridice din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice pentru instrumentarea dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată şi acordarea pentru inspectorii antifraudă a competenţei de control pe întregul teritoriu al ţării, indiferent de direcţia regională antifraudă fiscală din care aceştia fac parte.

Cheltuielile generate de aplicarea acestei hotărâri urmează să se ridice la 836.000 lei în 2016 şi la 1,674 milioane de lei în fiecare dintre următorii patru ani.

În prezent, ANAF are un preşedinte, Dragoş Doroş, şi trei vicepreşedinţi: Daniel Diaconescu, coordonator al Direcţiei generale antifraudă fiscală, Florin Tunaru, activitatea de inspecţie fiscală şi Doru-Petru Dudaş, Activitatea de colectare a veniturilor bugetare.

Te-ar mai putea interesa și
Sondaj: Aproape 60% dintre companiile din România vor creşte investiţiile pentru a se proteja de hackeri
Sondaj: Aproape 60% dintre companiile din România vor creşte investiţiile pentru a se proteja de hackeri
Mai mult de jumătate dintre companiile din România (57%) urmăresc să crească bugetul pentru investiţiile în îmbunătăţirea protecţiei împotriva atacurilor informatice, iar 28% doresc să......
Rusia se chinuie să relanseze industria auto și anunță două modele electrice
Rusia se chinuie să relanseze industria auto și anunță două modele electrice
În încercarea de a restabili încrederea în industria auto națională, Rusia anunță lansarea a două mașini electrice ...
Alte două nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene, un al treilea port s-a redeschis la Marea Neagră
Alte două nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene, un al treilea port s-a redeschis la Marea Neagră
 Navele de transport MV Arizona şi MV Sacura, care transportă boabe de soia şi porumb, au părăsit luni porturi ucrainene ...
Un român din patru declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă
Un român din patru declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă
Aproximativ 30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă ...