1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Fitch a confirmat ratingul de top 'AAA' atribuit Olandei, cu perspectivă negativă

Olanda şi-a menţinut ratingul de top 'AAA' atribuit de agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, decizia reflectând fundamentele solide economice, instituţionale şi de credit ale ţării, transmite Reuters.

17 ian, 2014 | Agerpres

De asemenea, Fitch a menţinut perspectiva atribuită ratingului la negativă, din cauza perspectivelor slabe de creştere ale economiei olandeze.

O altă agenţie de evaluare financiară, Standard and Poor's, a retrogradat în noiembrie calificativul Olandei la 'AA plus', de la 'AAA', citând, de asemenea, perspectivele slabe de creştere ale economiei olandeze. Astfel, Germania, Luxemburg şi Finlanda au rămas singurele state din zona euro care beneficiază de ratingul de top 'AAA' de la toate cele trei mari agenţii de evaluare financiară. Moody's atribuie Olandei un calificativ 'AAA', cu perspectivă negativă.

Economia flexibilă, diversificată şi competitivă beneficiază de instituţiile interne solide şi de disciplina fiscală. Dinamicile datoriei publice s-au înrăutăţit, dar rămân compatibile cu un rating 'AAA', se arată în comunicatul Fitch.

Agenţia se aşteaptă ca datoria generală brută a Olandei să atingă nivelul record de 80% din PIB până în 2019 şi să scadă apoi lent pe termen mediu, urmând să se menţină la 76% din PIB până în 2022.

'Cele mai recente prognoze indică o stagnare a economiei în 2014 şi un avans de 1% în 2015', apreciază agenţia, care susţine că riscurile care apar de pe urma creşterii economice scăzute sunt echilibrate de performanţele solide la export, poziţia Olandei de creditor net şi nivelul ridicat al PIB-ului per capita.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO