Fitch a confirmat ratingul municipiului Oradea la ”BBB minus”, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Oradea la ''BBB minus'', perspectiva asociată fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - lun, 05 iun. 2017, 11:23
Fitch a confirmat ratingul municipiului Oradea la ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă

De asemenea, agenţia a confirmat calificativul pe termen scurt în valută la ”F3”.

Confirmarea de către Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung în valută şi în monedă locală reflectă performanţa financiară solidă a municipiului Oradea, inclusiv sustenabilitatea veniturilor proprii din taxe, în urma progreselor economiei locale şi a îmbunătăţirii ratelor de colectare.

Calificativul atribuit municipiului Oradea ţine cont şi de necesităţile actuale de investiţii ale oraşului, care ar putea necesita o majorare suplimentară a datoriei în perioada 2017 – 2018.

Totuşi, agenţia se aşteaptă ca ca nivelul datoriei municipiului să rămâne în linie cu estimările, în urma gestionării prudente a datoriei.

Fitch estimează o creştere a PIB-ului României de 4,8% în 2017 şi de 3,9% în 2018, care ar trebui să susţină transferurile municipiului, în special în urma redistribuirii TVA, care este colectată de Guvern şi transferată ulterior autorităţilor locale.

Oradea este reşedinţa judeţului Bihor (are 196.367 locuitori), beneficiază de pe urma proximităţii graniţei cu Ungaria şi, în urma înfiinţării unui parc industrial, a devenit atractivă pentru investitori şi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Expansiunea parcului industrial a sprijinit investiţiile directe străine şi locale (care au ajuns până acum la 285 de milioane de euro) şi crearea a 6.190 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...