1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Fitch a confirmat ratingurile primăriilor din Braşov şi Oradea

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile primăriilor din Braşov şi Oradea pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă, datorită performanţelor bugetare solide, în curs de îmbunătăţire.

20 dec, 2013 | Mediafax

Calificativele pentru datoriile pe termen scurt au fost menţinute la nivelul F3.

"Ratingurile reflectă performanţele bugetare solide, în curs de îmbunătăţire", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

În cazul Primăriei Braşov, Fitch anticipează marje operaţionale de circa 20% cîn 2013, peste nivelul de 13,7% raportat în 2012. La fel ca în cazul tuturor autorităţilor locale din România, Primăria din Braşov beneficiază de o strategie naţională care asigură transferurile sustenabile de fonduri.

De asemenea, ratingurile reflectă un nivel moderat al datoriilor, un serviciu stabil al acestora, dar şi un plan de investiţii ambiţios al primăriei, care va duce la creşterea îndatorării până în 2015.

În cazul Primăriei Oradea, ratingurile reflectă performanţele bugetare solide şi stabile, progresul economic, mediul politic stabil, dar şi flexibilitatea bugetară limitată şi creşterea datoriilor directe.

Perspectiva stabilă a ratingurilor, pentru ambele primării, arată că în opinia Fitch performanţele bugetare se vor îmbunătăţi în 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO