1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

Fitch a revizuit la "negativ" perspectiva de rating a BCR şi BRD

Fitch Ratings a revizuit perspectivele Băncii Comerciale Romane S.A. (BCR) şi a BRD-Groupe Societe Generale S.A. (BRD) de la "BBB+" stabilă, la perspectivă negativă, afirmând în acelaşi timp că ratingul pentru depozitele pe termen lung ale celor două bănci este de "BBB +". 

25 ian, 2019 | ECONOMICA.net

De asemenea, Fitch a calificat perspectiva privind depozitele pe termen lung ale UniCredit Bank S.A. la "BBB-", cu perspectivă negativă, în timp ce Băncii Transilvania i-a fost acordat "BB+", cu perspectivă stabilă.

Revizuirea perspectivelor privind BCR și BRD reflectă probabilitatea semnificativă ca Fitch să emită în viitor ratingurile băncilor românești la o singură notă deasupra calificativului românesc de "BBB-", cu perspectivă stabilă.

Aceasta, la rândul său, reflectă riscul potențial mai mare de intervenție guvernamentală în sectorul bancar românesc, în caz de nerespectare a obligațiilor suverane, care ar afecta negativ capacitatea băncilor de a-și respecta obligațiile.

În viziunea Fitch, această posibilă schimbare este determinată de o serie de măsuri legislative propuse sau adoptate recent, care ar putea avea un impact negativ semnificativ asupra băncilor, cea mai acută fiind taxa asupra activelor bancare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO