1EUR = 4.7284 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Fitch confirmă ratingurile Germaniei şi Luxemburgului la "AAA"

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, vineri, ratingul 'AAA' cu perspectivă stabilă, cea mai bună notă posibilă, atribuit Germaniei, ca urmare a reducerii nivelului datoriei guvernamentale şi a îmbunătăţirii prognozelor de creştere economică, informează un comunicat de presă.

22 iul, 2014 | Agerpres

În urmă cu o săptămână, o altă mare agenţie de evaluare, Standard & Poor's Ratings Services, a confirmat şi ea ratingul 'AAA' atribuit Germaniei, în condiţiile în care se aşteaptă ca prima economie europeană să înregistreze o creştere de 1,8% în 2014 şi un avans de 2% în 2015.

De asemenea, la finele lunii februarie a acestui an, agenţia Moody's Investors Service a confirmat şi ea ratingul 'AAA' atribuit Germaniei şi, totodată, a îmbunătăţit perspectiva asociată la stabilă de la negativă.

În comunicatul său, Fitch Ratings precizează că decizia vine pe fondul reducerii datoriei guvernamentale a Germaniei la 78,4% din PIB, în 2013, de la 81% din PIB, în 2012, o îmbunătăţire care se datorează în parte şi scăderii portofoliilor celor două bănci de rebuturi deţinute de statul german.

Fitch Ratings estimează că PIB-ul Germaniei va înregistra o creştere de 2% în 2014, în condiţiile în care avansul puternic înregistrat în primul trimestru va fi menţinut până anul viitor.

În paralel, Fitch Ratings a confirmat şi ratingul 'AAA' cu perspectivă stabilă atribuit Luxemburgului, adăugând că această ţară cu o economie ultra-deschisă şi cu venituri mari pe cap de locuitor a avut una dintre cele mai puternice reveniri din zona euro.

Agenţia estimează că PIB-ul Luxemburgului ar urma să urce cu 2,3% în 2014, după un avans de 2,1% anul trecut, chiar dacă această creştere a economiei luxemburgheze tinde să fie mai volatilă decât cea a altor economii din categoria de rating 'AAA', din cauza mărimii şi importanţei sectorului financiar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO