1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Fitch confirmă ratingurile Germaniei şi Luxemburgului la "AAA"

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, vineri, ratingul 'AAA' cu perspectivă stabilă, cea mai bună notă posibilă, atribuit Germaniei, ca urmare a reducerii nivelului datoriei guvernamentale şi a îmbunătăţirii prognozelor de creştere economică, informează un comunicat de presă.

22 iul, 2014 | Agerpres

În urmă cu o săptămână, o altă mare agenţie de evaluare, Standard & Poor's Ratings Services, a confirmat şi ea ratingul 'AAA' atribuit Germaniei, în condiţiile în care se aşteaptă ca prima economie europeană să înregistreze o creştere de 1,8% în 2014 şi un avans de 2% în 2015.

De asemenea, la finele lunii februarie a acestui an, agenţia Moody's Investors Service a confirmat şi ea ratingul 'AAA' atribuit Germaniei şi, totodată, a îmbunătăţit perspectiva asociată la stabilă de la negativă.

În comunicatul său, Fitch Ratings precizează că decizia vine pe fondul reducerii datoriei guvernamentale a Germaniei la 78,4% din PIB, în 2013, de la 81% din PIB, în 2012, o îmbunătăţire care se datorează în parte şi scăderii portofoliilor celor două bănci de rebuturi deţinute de statul german.

Fitch Ratings estimează că PIB-ul Germaniei va înregistra o creştere de 2% în 2014, în condiţiile în care avansul puternic înregistrat în primul trimestru va fi menţinut până anul viitor.

În paralel, Fitch Ratings a confirmat şi ratingul 'AAA' cu perspectivă stabilă atribuit Luxemburgului, adăugând că această ţară cu o economie ultra-deschisă şi cu venituri mari pe cap de locuitor a avut una dintre cele mai puternice reveniri din zona euro.

Agenţia estimează că PIB-ul Luxemburgului ar urma să urce cu 2,3% în 2014, după un avans de 2,1% anul trecut, chiar dacă această creştere a economiei luxemburgheze tinde să fie mai volatilă decât cea a altor economii din categoria de rating 'AAA', din cauza mărimii şi importanţei sectorului financiar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO