1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Fitch Ratings a confirmat ratingul ProCredit Bank la BBB-

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat, în data de 3 iunie 2015, ratingul de credit al ProCredit Bank România la BBB- cu perspectivă stabilă, şi, totodată, a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al băncii, de la b la b+, potrivit unui comunicat al băncii, preluat de Agerpres.

23 iun, 2015 | Agerpres

"Revizuirea în creştere a ratingului de viabilitate (b+) a avut în vedere profitabilitatea stabilă a instituţiei, calitatea bună a portofoliului de credite, precum şi perspectivele îmbunătăţite ale economiei româneşti. Ratingurile ProCredit Bank România au la bază susţinerea potenţială ce poate fi oferită instituţiei de către compania mamă, ProCredit Holding AG & Co. KGaA. De asemenea, ratingul ProCredit Holding AG & Co. KGaA a fost confirmat la BBB/ Stabil", se spune în comunicat

Creşterea ratingului de viabilitate de la b la b+ reflectă performanţele băncii în menţinerea unui profit operaţional stabil şi buna calitate a portofoliului de credite, comparativ cu alte bănci din România.

"Îmbunătăţirea ratingului de viabilitate pentru ProCredit Bank România reflectă rezultatele acţiunilor noastre desfăşurate de-a lungul timpului. Prin implementarea unei politici responsabile de creditare adaptată la situaţia particulară a fiecărui client şi prin susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, ProCredit Bank nu doar contribuie activ la dezvoltarea economiei locale, dar urmează şi un model de business sustenabil, fapt confirmat şi de ratingul actual Fitch", a declarat Gerhold Antje M., preşedintele Consiliului de Administraţie al ProCredit Bank România şi membru în Consiliul Director al ProCredit Holding.

ProCredit Bank România a încheiat anul 2014 cu un profit net de peste 2 milioane de euro, conform datelor financiare auditate, Banca situându-se astfel în grupul celor 17 instituţii bancare ce au înregistrat profit în anul precedent. Portofoliul de credite a crescut cu 10,7% în comparaţie cu anul 2013, evoluţie menţinută şi în primul trimestru al anului 2015, când s-a înregistrat o creştere cu 4,5% faţă de sfârşitul anului 2014. De asemenea, rata creditelor neperformante a fost de 5,44% la sfârşitul anului 2014 şi de 5,18% la sfârşitul primului trimestru din 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO