Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România la stabilă

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România (GBR) la stabilă şi a confirmat, de asemenea, ratingurile instituţiei, informează, luni, banca.
Economica.net - lun, 13 feb. 2017, 17:11
Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România la stabilă

Potrivit sursei citate, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost confirmat la ‘BBB-‘ (calificativ din categoria investment grade, recomandat pentru investiţii), cel pentru datorii pe termen scurt la ‘F3’, ratingul de suport, la ‘2’, iar ratingul de viabilitate, la ‘b+’.

Cu această ocazie, Fitch a accentuat importanţa strategică a Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) în acţionariatul Turkiye Garanti Bankasi, banca mamă a GBR.

‘Ne-am asumat un angajament solid pe piaţa locală, iar strategia noastră este să continuăm să creştem şi să ne dezvoltăm. Revizuirea perspectivei şi confirmarea ratingurilor IDR, de suport şi de viabilitate, de către Fitch confirmă planurile noastre pe termen lung’, a declarat Ufuk Tandoðan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală, cu peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. În 2015, grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a preluat acţionariatul majoritar al TGB.

Garanti Bank România oferă o serie de produse şi servicii pentru toate segmentele de business – retail, IMM şi corporate – şi este una dintre cele mai dinamice şi inovatoare bănci de pe piaţa locală.

Prezentă în România din 1998, banca a ajuns la o reţea extinsă de 84 de agenţii şi peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...