Fiul şefului Transilvania Construcţii a cumpărat 50% din acţiunile firmei, de la SIF Banat-Crişana

Andrei Iancu Timofte, directorul general al Transilvania Construcţii şi fiul preşedintelui CA al firmei, a cumpărat aproape 50% din acţiunile societăţii de construcţii de la SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce în luna august mama sa, Gabriela Timofte, a vândut SIF-ului 29% din acţiuni.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 13:11
Fiul şefului Transilvania Construcţii a cumpărat 50% din acţiunile firmei,  de la SIF Banat-Crişana

Andrei Iancu Timofte a cumpărat joi 49,62% din acţiunile Transilvania Construcţii prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, pachet pentru care a plătit 29,1 milioane lei (6,5 milioane euro).

Prin această tranzacţie, familia Timofte a ajuns din nou să deţină pachetul majoritar de acţiuni. Andrei Iancu Timofte şi tatăl său, Mircea Timofte, deţin aproximativ 80% din acţiunile Transilvania Construcţii.

Andrei Iancu Timofte a cumpărat pachetul de 49,62% din acţiuni printr-un deal, la preţul de 62 lei/acţiune, reiese dintr-o notificare transmisă, vineri, Bursei de SSIF Broker (BRK), firma prin care a fost realizată achiziţia.

Transferul a fost realizat la un preţ cu 10% mau mare faţă de cotaţia înregistrată miercuri şi cu 24% peste cea din auugust (50 lei/acţiune) când SIF Banat-Crişana a cumpărat 29,22% din acţiunile Transilvania Construcţii de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA, Mircea Timofte.

Atunci, SIF Banat-Crişana a plătit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru acţiuni.

Potrivit presei locale, Gabriela Timofte a vândut acţiunile fără să discute în prealabil cu soţul său.

Anterior tranzacţiei din luna august, SIF Banat-Crişana a mai cumpărat acţiuni Transilvania Construcţii, iar după ce a preluat pachetul de la Gabriela Timofte a derulat o ofertă de preluare la finalul căreia a ajuns să deţină 50,82% din titlurile firmei.

Din luna august şi până marţi, când s-a încheiat oferta de preluare, SIF Banat-Crişana a cumpărat în total 21,6% din acţiunile Transilvania Construcţii, pentru care a plătit peste 15 milioane lei (3,5 milioane euro).

În urma tranzacţiei de joi, SIF Banat-Crişana mai deţine aproape 1,2% din acţiunile firmei de construcţii.

Raportat la preţul la care a fost realizat deal-ul cu pachetul 49,62% din acţiuni, de 62 lei/titlu, Transilvania Construcţii are o capitalizare bursieră de 58,6 milioane lei (13,1 milioane euro).

În şedinţa bursieră de vineri, acţiunile Transilvania Construcţii au crescut cu 0,51%, la 59,3 lei, preţ la care firma este evaluată la 56 milioane lei (12,6 milioane euro).

În acţionariatul firmei se mai regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie, Mircea Timofte, care deţine 30,14% din acţiuni, şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (3,17%), potrivit celor mai recente raportări.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat să îl cenzureze
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat ...
Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre......
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru producătorul de stat
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru ...
La nivelul întregului an 2023, 88% din producția de gaze a Romgaz, cel mai mare producător din România, controlat de ...
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Hotelierii din Grecia şi Cipru angajează în această perioadă 80 de români în sezonul estival, pe salarii care încep ...
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o ...