Fiul şefului Transilvania Construcţii a cumpărat 50% din acţiunile firmei, de la SIF Banat-Crişana

Andrei Iancu Timofte, directorul general al Transilvania Construcţii şi fiul preşedintelui CA al firmei, a cumpărat aproape 50% din acţiunile societăţii de construcţii de la SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce în luna august mama sa, Gabriela Timofte, a vândut SIF-ului 29% din acţiuni.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 13:11
Fiul şefului Transilvania Construcţii a cumpărat 50% din acţiunile firmei,  de la SIF Banat-Crişana

Andrei Iancu Timofte a cumpărat joi 49,62% din acţiunile Transilvania Construcţii prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, pachet pentru care a plătit 29,1 milioane lei (6,5 milioane euro).

Prin această tranzacţie, familia Timofte a ajuns din nou să deţină pachetul majoritar de acţiuni. Andrei Iancu Timofte şi tatăl său, Mircea Timofte, deţin aproximativ 80% din acţiunile Transilvania Construcţii.

Andrei Iancu Timofte a cumpărat pachetul de 49,62% din acţiuni printr-un deal, la preţul de 62 lei/acţiune, reiese dintr-o notificare transmisă, vineri, Bursei de SSIF Broker (BRK), firma prin care a fost realizată achiziţia.

Transferul a fost realizat la un preţ cu 10% mau mare faţă de cotaţia înregistrată miercuri şi cu 24% peste cea din auugust (50 lei/acţiune) când SIF Banat-Crişana a cumpărat 29,22% din acţiunile Transilvania Construcţii de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA, Mircea Timofte.

Atunci, SIF Banat-Crişana a plătit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru acţiuni.

Potrivit presei locale, Gabriela Timofte a vândut acţiunile fără să discute în prealabil cu soţul său.

Anterior tranzacţiei din luna august, SIF Banat-Crişana a mai cumpărat acţiuni Transilvania Construcţii, iar după ce a preluat pachetul de la Gabriela Timofte a derulat o ofertă de preluare la finalul căreia a ajuns să deţină 50,82% din titlurile firmei.

Din luna august şi până marţi, când s-a încheiat oferta de preluare, SIF Banat-Crişana a cumpărat în total 21,6% din acţiunile Transilvania Construcţii, pentru care a plătit peste 15 milioane lei (3,5 milioane euro).

În urma tranzacţiei de joi, SIF Banat-Crişana mai deţine aproape 1,2% din acţiunile firmei de construcţii.

Raportat la preţul la care a fost realizat deal-ul cu pachetul 49,62% din acţiuni, de 62 lei/titlu, Transilvania Construcţii are o capitalizare bursieră de 58,6 milioane lei (13,1 milioane euro).

În şedinţa bursieră de vineri, acţiunile Transilvania Construcţii au crescut cu 0,51%, la 59,3 lei, preţ la care firma este evaluată la 56 milioane lei (12,6 milioane euro).

În acţionariatul firmei se mai regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie, Mircea Timofte, care deţine 30,14% din acţiuni, şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (3,17%), potrivit celor mai recente raportări.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...