FlixBus reia cursele cu autocarul din şi spre România din 19 iunie

FlixBus reia cursele cu autocarul din și spre România din 19 iunie. Conexiunile internaționale vor fi disponibile din peste 10 orașe, inclusiv București, Brașov, Sibiu și Arad, iar românii vor putea călători din nou în 5 țări europene cu autocarele verzi. Furnizorul de mobilitate anunță și un nou concept de igienă implementat odată cu repornirea activității.
Economica.net - joi, 18 iun. 2020, 07:31
FlixBus reia cursele cu autocarul din şi spre România din 19 iunie

La început, FlixBus va deservi conexiuni din rețeaua inițială către peste 20 de orașe din Franța, Germania, Austria, Belgia și Luxemburg. Printre altele, vor fi disponibile fără escală, orașele Paris, Nantes, Rennes, München, Stuttgart, Viena sau Bruxelles. FlixBus va continua să își extindă oferta pentru călătorii români în perioada următoare.

Până la finalul lunii iunie, startup-ul de mobilitate va relua cursele internaționale spre aproape 50 de destinații din Europa printre care se numără și orașe precum Innsburck, Zurich, Geneva, Lyon, Grenoble, Dortmund sau Frankfurt. În baza cererii clienților, rețeaua de rute este extinsă treptat.

Deoarece operațiunile furnizorului de servicii de autocar sunt reluate în tot mai multe țări din Europa, pasagerii pot călători către și mai multe destinații cu doar o singură interconexiune. Biletele pentru curse pot fi deja cumpărate online.

„După o pauză de 3 luni, suntem încântați să ne întoarcem în sfârșit pe șosele. Sperăm să îi putem aduce pe români cât mai aproape de viața lor de zi cu zi, oferindu-le oportunitatea de a ajunge spre destinații europene în mod accesibil”, a declarat László Arany, director regional. „În ultimele săptămâni echipa noastră a dezvoltat un nou concept de igienă care va permite pasagerilor să călătorească cu autocarul pe distanțe lungi în siguranță, chiar și în situația actuală”.

Măsuri ample de igienă pentru călătorii

Odată cu reluarea operațiunilor, FlixBus lansează noi măsuri de igienă și siguranță, care vor fi adaptate situației actuale, în strânsă cooperare cu experții în domeniul sănătății și cu autoritățile

Astfel, toate autocarele vor fi dezinfectate complet după fiecare călătorie. În prezent, urcarea și coborârea din autocar sunt posibile numai pe ușa din spate a vehiculului. Controlul digital al biletului și prezența dezinfectantului pentru mâini în autocar sunt alte două proceduri care au fost implementate de către FlixBus.

În zonele de așteptare, precum și în timpul îmbarcării și debarcării, trebuie menținută distanța de siguranță de 1,5 metri, care a devenit o practică standard. Purtarea unei măști care să acopere nasul și gura este obligatorie în momentul îmbarcării, debarcării și pe durata întregii călătorii, iar toaletele de la bordul autocarului vor fi inchise temporar din motive de siguranță. 

Pasagerii FlixBus primesc instrucțiunile de siguranță împreună cu biletul atunci când achiziționează biletul online. De asemenea, soferii de autocar vor explica aceste măsuri înainte de începerea călătoriei. Mai multe detalii despre măsurile de siguranță implementate pot fi accesate în avans aici. FlixBus continuă să urmeze sfaturile autorităților din domeniul sănătății și a celor guvernamentale. 

„Îndemnăm pasagerii să respecte aceste măsuri preventive, să urmeze indicațiile oferite la bord și, cel mai important, să călătorească numai atunci când nu prezintă simptome. Politiciile noastre de anulare a biletului permit o modificare flexibilă a călătoriilor „, menționează László Arany.

FlixBus reîncepe activitatea și în alte țări europene Pe lângă România, FlixBus a reînceput activitatea și în alte țări precum Germania, Austria, Slovenia, Portugalia, Polonia, Croația, Republica Cehă, Bulgaria, Suedia și Danemarca. Pasagerii care doresc să călătorească pe oricare dintre cursele internaționale sunt rugați să se informeze în prealabil despre reglementările de intrare în țara respectivă.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...