Florian Buicu: Guvernul va înainta Parlamentului proiectul de lege privind vaccinarea

Proiectul de lege privind vaccinarea a fost transmis de către Ministerul Sănătăţii Guvernului, iar în următoarele săptămâni va ajunge la Parlament, a anunţat, sâmbătă, dr. Florian Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, la conferinţa RoVaccin 2017 'Vaccinarea, urgenţă de sănătate publică'.
Economica.net - sâm, 25 mart. 2017, 14:35
Florian Buicu: Guvernul va înainta Parlamentului proiectul de lege privind vaccinarea

‘Legea vaccinării este necesară, deja are un an şi jumătate de când grupul de lucru constituit împreună cu Ministerul Sănătăţii a scos o primă formă. O aşteptăm la Parlament. Vă asigur de toată deschiderea Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor ca această lege să aibă o formă agreată şi repede, astfel încât problemele legate de lipsa vaccinării să fie rezolvate’, a precizat Buicu.

El a adăugat că proiectul cuprinde diverse variante, de la prevederea obligativităţii, inclusiv amenda, până la asumarea responsabilităţii părintelui privind copilul.

‘Proiectul va intra în dezbatere în Parlament, toate vocile vor fi auzite fără niciun fel de problemă, trebuie respectate câteva principii – interesul superior al copilului, o acoperire vaccinală corectă în România, dar, pe de altă parte, în urma dezbaterilor în Parlament, o să vedem care va fi forma votată’, a spus Buicu.

El a precizat că este o discuţie amplă în ceea ce priveşte ‘obligativitatea statului de asigura vaccinurile, obligativitatea sistemului de sănătate publică din România de a asigura, în conformitate cu standardele impuse de OMS, o acoperire vaccinală suficientă, obligativitatea medicului de familie de a face vaccinarea, a direcţiilor de sănătate publică şi a Ministerului Sănătăţii de a asigura aprovizionarea, lanţul de frig, obligativitatea din toate punctele de vedere’.

‘Domnul profesor Streinu-Cercel, în calitate de medic, a susţinut foarte clar obligativitatea vaccinării. Dacă obligăm sistemul, dacă obligăm medicii, este corect să folosim modelul utilizat al altor ţări europene prin care vaccinarea este obligatorie’, a susţinut Buicu.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...