1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

Florin Cîțu: Alocațiile vor crește cu 20% la 1 august. Și mai consistent de la 1 ianuarie

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat în această seară la B1tv că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% la 1 august, iar de la 1 ianuarie va exista o majorare mai consistentă. Cu încă o majorare care se va petrece în cursul anului viitor, se va ajunge la dublarea alocațiilor față de nivelul de azi.

28 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

"Vor fi trei etape în care vom mări alocațiile pentru copii. Prima, la 1 august, și va fi cel mai probabil de 20%.A doua la 1 ianuarie, când va fi o majorare importantă. Și a treia, în cursul anului viitor",a spus ministrul.

El a argumentat că finanțele țării suferă de pe urma pandemiei și că oricum, dublarea alocațiilor, legiferată de parlament, nu se regăsește în buget. Inițiatorii legii, parlamentarii de stânga, n-ar fi specificat sursele de finanțare la aprobarea legii.

Seara trecută, ministrul declara că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani," a afirmat ministrul Finanţelor luni, la Realitatea Plus.

Procentulavansat de ministru luni seara a fost atacat de PSD, prin primarul Capitalei Gabriela Firea. 

Marți, Primarul Capitalei a susținut  o conferință de presă în care a criticat guvernul pentru decizia de a majora alocațiile cu doar 15%. La conferința de presă, susținută în sediul PSD, au fost afișate scrisori care ar fi fost trimise de copii președintelui Klaus Iohannis, prin care aceștia îi cer dublarea alocațiilor.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO