1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîțu: ANAF n-o să fie niciodată prietenul nostru. Nu toată lumea e cinstită

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat azi la o emisiune Radio Guerrilla că e normală frica de ANAF. Că instituția colectează bani pentru stat și nu toată lumea e cinstită. Între altele, a spus că IMM Invest va fi prelungit și anul viitor. Mai spune că pentru 2021 a luat în calcul “cele mai negre scenarii”. Iată principalele declarații ale ministrului.

29 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Niciodată ANAF n-o să fie prietenii noștri. Nici eu n-o să fiu aici tot timpul și am aceeași senzație ca dvs., a răspuns ministrul Finanțelor Florin Cîțu, unei întrebări legate de frica de Fisc într-o emisiune radio la Guerrilla.

“Asta e, au un rol de a colecta taxe și nu toată lumea e cinstită”, a continuat el.

Controalele se vor face de la distanță

Întrebat de ce firmele se văd nevoite să pună la dispoziția inspectorilor fiscali transport și masă, ministrul a încercat să nege că s-ar întâmpla așa și a plusat că oricum, acest lucru nu va mai putea fi posibil pentru că toate casele de marcat au fost legate la serverul central ANAF și controalele se vor face de la distanță.

TVA nu va crește

Întrebat dacă va crește TVA anul viitor, ministrul a răspuns că nu va crește nicio taxă anul viitor și a mutat discuția spre realizările sale din 2020.

Însă ulterior a fost readus de moderator către planurile de viitor, moment în care ministrul a declarat că nu se discută nicio modificare la Codul fiscal, pentru că principala cerere a mediului privat a fost predictibilitatea regulilor fiscale. 

"Am luat în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor"

“Situația economiei e mult mai bună decât s-au așteptat mulți pentru că am studiat crizele și am aplicat principiul prepare for the worst, hope for the best. În perioadele de criză banii trebuie să circule. În politica fiscală, de care mă ocup, am lăsat bani în economie. La 25 octombrie erau 16 miliarde de lei lăsați la companii. Am luat în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor. Nu vom mai închide economia, cum a fost data trecută, pentru două luni de zile. Vă spun că nici atunci n-o închideam dacă aveam rezerve. N-am mai găsit nimic în ele.”, a spus Cîțu.  

IMM Invest și în 2021

“Inițial trebuia să păstrezi personalul dacă luai bani prin IMM Invest. Am eliminat această condiție, după discuții. Deci acum poți să iei bani prin IMM Invest fără să fii obligat să păstrezi personalul”, a răspuns ministrul.

Nivelul garanțiilor la IMM Invest este de 20 de miliarde de lei în total, din care mai sunt disponibili acum 5 miliarde de lei.

Ministrul a mai spus că se discută prelungirea programului IMM Invest pentru că “Comisia Europeană permite prelungirea lui cu un an”.

Puteți vedea aici interviul integral acordat de Florin Cîțu Radio Guerrilla.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO