1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Florin Cîțu: Nu am văzut vreun proiect despre reduceri la bugetari. Dublarea alocațiilor nu se face. Pensiile, vedem cum iese execuția

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat azi la Realitatea că nu a văzut niciun proiect de lege privind reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor. El a exclus, totodată, o dublare a alocațiilor pentru copii în 2020 și a pus sub semnul întrebării majorarea punctului de pensie cu 40%, prevăzută în legea pensiilor și cuprinsă în bugetul pe 2020.

09 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Întrebat cum se va proceda cu bugetarii, dacă vor intra în șomaj tehnic sau dacă le vor fi reduse salariile, în semn de solidaritate cu restul economiei, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Realitatea TV că "nu există la Finanțe un astfel de proiect. Probabil e la Ministerul Muncii, eu nu l-am văzut. Întrebați acolo".

El a subliniat că bugetul pe 2020 trebuie reevaluat, din cauza chelktuielilor angajate de criza coronavirus și că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

"Cele mai mari cheltuieli din buget sunt cu asistența socială și cheltuielile de personal. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Trebuie reevaluat bugetul și vom veni cu o soluție zilele următoare. Dublarea alocațiilor nu e cuprinsă în banii de buget. Nu există o astfel de promisiune în acest moment, pentru că cei care au făcut-o (guvernul PSD - n.r.)  nu a indicat și surse de finanțare pentru ea. Dar creșterea pensiilor era în bugetul inițial, însă ea va depinde de execuția bugetară", a spus ministrul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO