1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîțu: România va intra în procedură de deficit excesiv. Ne uităm și la cheltuieli și la venituri. Evaluăm Codul fiscal

Raportul Comisiei Europene premergător deschiderii procedurii de deficit excesivcare vede un deficit pe 2020 mai mare cu un punct procentual decât zice guvernul azi a fost marcat de ministrul demis al Finanțelor cu o conferință de presă ținută azi în care a spus că decizia de pornire a procedurii va veni în martie. Ministrul a mai spus că evaluează Codul fiscal, pentru că în 2021 va fi nevoie de măsuri de ordin fiscal pentru coborârea deficitului sub 3% în 2022.

14 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

Iată principalele declarații ale ministrului Florin Cîțu:

- Am mai spus că nu putem evita această procedură.  Se referă la execuția din 2019. Au fost avertismente încă din primele luni ale anului. În vară la rectificare exista o șansă să reducă deficitul. Nu s-a făcut. Rectificare făcută de Teodorovici arăta un deficit de 4%, dar a ignorat.

- Creșterile lasalarii, asistență socială și investiții s-au făcut pe supraestimarea veniturilor. Dacă guvernul PSD ar fi luat măsuri încă din 2017 nu aveam azi probleme cu deficitul.

- Cheltuielile de investiții au ajuns la maximul istoric. 2,7% din PIB în acei ani cu deficit.În 2019 au fost de 4% pentru că am cheltuit și plătit în ultimele două luni.

- Raportul arată clar cum a distrus PSD economia în ultimii trei ani de zile.

- Intrăm într-o perioadă de consolidare fiscală. Din 202 măsurile vor fi pe partede cheltuieli și pe parte de venituri.Astfel încât în 2022 să ajungem cu deficitul sub 3% din PIB.

- Ați văzut deja că am înghețat niște salarii și pe parte de venituri informatizarea ANAF. Dar și măsuri fiscale. Evaluăm acum Codul fiscal. Ne gândim la simplificări.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO