1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîţu: Dacă Teodorovici mai acuză, public un document care arată că PSD nu mai voia să crească pensiile în 2020. Reacţia lui Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat azi că PSD nu mai vroia să mai facă majorările legale de pensii în 2020 şi că are un document în acest sens. A refuzat să-l facă public, avertizând că o va face doar dacă “Teodorovici nu va înceta cu acuzaţiile şi cu minciunile”. Teodorovici a reacţionat la scurtă vreme după acuzaţie.

09 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

“La proiectul de buget a fost o notă. Am zis de atunci că veniturile bugetului sunt supraestimate. În interior: din 28 ianuarie a fost avertizat. În aprilie au apărut primele semne serioase tot într-o notă internă. 4,5 miliarde de lei. Fără măsuri, există risculde creştere a deficitului la 4% din PIB. În iunie a continuat amânarea de plăţi.E avertizat printr-o altă notă internă că amânarea la plată a concediilor şi a contractelor cu statul şi rambursărilor de TVA, nu ajung. Estimarea era din iunie 2019. Ştiau că economia ajunge în această situaţie. Au minţit când au venit cu bugetul. Voi prezenta documentele curţii de conturi. Au fost cinici şi deloc fair play cu economiştii din Ministerul Finanelor. Ei şi-au făcut treaba”, a spus Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

“Mesaj clar pentru Teodorovici. Dacă mai continuă cu acuzaţiile. Mă văd forţat să prezint un document în care PSD nu mai vroia să aplice legea pensiilor din 2020”,a ameninţat Cîţu, refuzând la cererea presei să îl facă public în acest moment. El a argumentat că documentul trebuie mai întâi discutat în PNL.

PSD a iniţiat recent o moţiune simplă în Parlament îndreptată împotriva ministrului Finanţelor.

Reacţia lui Teodorovici: Uite cine vorbește de Al Capone!

La câteva ore după declaraţiile actualului ministru al Finanţelor, fostul ministru, Eugen Teodorovici, a reacţionat. 

”Uite cine vorbește de Al Capone! Tocmai acest Vasile Cîțu, care și-a etalat acum o nouă calitate - cea de șantajist! Îl întreb: acest curaj și l-a descoperit înainte sau după vizita la Palatul Cotroceni?

Întâi m-a amenințat cu plângeri penale, apoi a aruncat cursul valutar în aer și s-a răzgândit, spunând că a fost doar o metaforă... cam neinspirată și mult prea costisitoare pentru economie, aș adăuga eu. Acum mă amenință cu o alta instituție, Curtea de Conturi. Ceea ce Vasile Cîțu nu știe, este că eu nu mă las amenințat sau șantajat de nimeni, cu atât mai puțin de o persoană manipulabilă și vulnerabilă. Eu voi continua să #insistpentruRomania, în ciuda amenințărilor lui Vasile Cîțu, pe care nu-l ajută nici discursul, nici poziția, ca să abordeze comportamentul de mafiot.

Și totuși, această tentativă de șantaj și aceaste amenințări penibile nu fac decât să trădeze faptul că Vasile Cîțu este o marionetă. Întrebarea este cine trage sforile? Așa că îl somez public pe Vasile Cîțu să spună de cine este controlat? Și-l mai somez public să enumere toate întâlnirile pe care le-a avut de când a preluat mandatul de Ministru al Finanțelor Publice!

Atrag atenția asupra faptului că Ministrul Finanțelor Publice este membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, deci Vasile Cîțu trebuie să ne spună dacă are întâlniri neoficiale cu structuri oculte care-l alimentează cu documente, bilețele și măsuri!”, a scris Eugen Teodorovici pe pagina proprie de Facebook.

 

 Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO