1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

Cîțu: E mai bine decât ne așteptam, dar deficitul e dublu față de 2019. Șomajul tehnic, plătit în continuare pentru firmele blocate de guvern

Veniturile statului din aprilie sunt mai bune decât se aștepta guvernul, mai mari decât anul trecut, dar deficitul bugetara spus Florin Cîțu, ministul Finanțelor, în această seară, la Realitatea. Plata șomajului tehnic va continua pentru activitățile pe care guvernul le menține oprite după starea de urgență, a mai spus el.

07 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

"Cifrele pentru luna aprilie sunt mai bune decât ne așteptam, veniturile statului sunt mai mari decât anul trecut. Dar pe de altă parte deficitul e dublu față de anul trecut. Am reușit să plătim toate pensiile și salariile la timp, în ciuda creșterii cheltuielilor de criză. Am reușit să ne împrumutăm ieftin. Și nici nu ne-am atins de buffer. Vom fi prudenți în continuare. Chiar dacă am dat ajutoare fără criterii, până acum, în faza a doua, banii vor fi direcționați către domeniile care au nevoie", a spus ministrul Finanțelor în această seară la Realitatea.

Plata șomajului tehnic va continua pentru activitățile pe care guvernul le menține oprite după starea de urgență, a mai spus ministrul.

Majorarea pensiilor, în cumpănă. Mai degrabă nu. "Avem o dublă criză azi"

"O creștere bruscă a cheltuielilor ar dezechilibra foarte mult Finanțele României pe termen lung. La jumătatea anului vom reface cheltuielile, când vom avea o imagine mai clară. Vom lua o decizie optimă pentru acest moment al istoriei, cu dublă criză, de sănătate și economică. E foarte ușor să crești pensii pe hârtie. Anul acesta creșterea pensiilor ar însemna 1 miliard de lei în plus, anul viitor 3 miliarde. Pericolul cel mai mare azi este populismul. Pe care îl văd în parlament. Dacă nu îi opream, acum aveam deficit anual de 10%", a spus Cîțu.  

"Rolul amenzilor nu era să facem bani la buget"

"Impactul deciziei CCR îl vom vedea în perioada următoare. Niciodată nu a fost rolul amenzilor să aducă bani la buget. Ci de a ține românii în case. De a-i proteja. Românii au fost foarte responsabili până acum. Sper că se comporta la fel și după această decizie a CCR", a spus ministrul.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO