1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîţu: Pensiile şi alocaţiile vor creşte cu atât cât permite bugetul. Nu voi lua bani de la investiţii să-i mut acolo, cum făcea PSD

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a acordat azi un interviu video ziarului Adevărul  în care a subliniat că va dispune majorarea pensiilor şi alocaţiilor în toamna acestui ani funcţie de cum va arăta execuţia bugetară. Şi că nu va lua bani de la investiţii să-i treacă la pensii cum făcea fosta guvernare. Aceasta înseamnă că procentul de creştere de 40% lăsat moştenire de PSD în legislaţia acestui an, nu mai este unul sigur.

22 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Pensiile vor creşte, la fel ca alocaţiile, cu cât ne va permite bugetul şi situaţia economică. Nu ştiu ce va fi în septembrie, a răspuns Cîţu întrebării jurnaliştilor Adevărul legată de o sugerare a premierului Orban cum că majorarea pensiilor ar putea fi în final mai mică de 40%.

Bugetul a trecut, banii sunt acolo, acum urmărim execuţia bugetară, a spus ministrul. A adăugat că "garantez că noi nu vom face acea mizerie pe care a făcut-o PSD. Să punem bani în buget pentru investiţii, apoi să-i mutăm la pensii şi salarii. Asta nu!".

Jurnaliştii l-au întrebat şi de ideea vehiculată zilele acestea de desfiinţare a pensiei de stat. "În acest an de tranziţie nu se va face. E nevoie de o evaluare independentă a sistemului de pensii din România. E o subţiere a plajei demografice. Sunt mai puţini oameni care contribuie în viitor. E o bombă cu ceas. În ţările dezvoltate, se tranferă mai mult din economisirea pentru pensii într-un sistem privat. Sistemul actual nu va fi în stare să finanţeze peste 20 de ani sistemul de pensii. Orice reformă durează. Va fi greu", a spus ministrul.

Urmăriţi aici interviul integralLoading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO