1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

News

Florin Cîţu: taxa bancară va fi eliminată. Nu am luat încă nicio decizie vizavi de majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii

Taxa pe activele bancare va fi eliminată, dar în 2019 va fi plătită integral. Guvernul nu a luat încă decizia dacă să majoreze cota de contribuţie la  Pilonul II de pensii,a declarat azi în Aula Magna a Academiei de Ştiinţe Economice, Florin Cîţu, cu ocazia lansării studiului CFA "Viitorul sistemului de pensii în România".

14 dec, 2019 | ECONOMICA.net

"Din 2020 va fi scoasă integral taxa bancară, dar pe 2019 se va plăti integral", a declarat Florin Cîţu. El a mai spus că nu s-a luat încă o decizie vizavi de majorarea contributiilor la Pilon 2 si nici în privinţa comisioanelor.

Noul Guvern vrea să majoreze contribuția la Pilonul II de pensii și va iniția în acest sens discuții cu administratorii fondurilor private de pensii, promițând în același timp că majorarea nu va afecta suma virată Pilonului I. Această poziţie a fost făcută publică de Violeta Alexandru, în prima zi din mandatul său de ministru al Muncii.

Pilonul II a fost lansat în septembrie 2007, când a început înscrierea salariaților la fondurile de pensii private obligatorii, și primele contribuții au fost virate în luna mai 2008. Contribuțiile la Pilonul II sunt virate administratorilor de Casa Națională de Pensii Publice din bugetul asigurărilor sociale, alimentat din sumele virate de angajatori și angajați.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO