1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Florin Iordache a fost votat de Parlament în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

20 oct, 2020 | Agerpres

Florin Iordache a obţinut 185 de voturi pentru şi 43 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a candidat și el împotriva lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ. El a avut sprijinul declarat al Partidului Național Liberal. Cel de al treilea candidat pentru această funcție a fost Ionuț Duli Mazâlu, actual secretar al Consiliului. Augustin Zegrean a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu - 2 voturi pentru şi 226 contra.

 

Salariul pentru această funcție este de 12.000 de lei pe lună, potrivit declarației de avere prezentată de fostul președinte, Şerban Iliescu.

Votul a fost secret, cu buletine.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu. Potrivit legii de funcționare a instituției, mandatul președintelui Consiliul Legislativ este pe viață. Acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție.

Iordache a fost propus de PSD pentru această funcție în compensare pentru că nu a mai prins listele de candidaturi la alegerile parlamentare. Consiliul Legislativ este o instituție care se ocupă cu avizarea proiectelor de lege depuse la Parlament, pentru că să nu existe reglementări care să nu se suprapună, să nu contrazică prevederi din alte legi sau să nu fie neconstituţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO