1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

FMI aprobă eliberarea unei tranşe de 84 milioane de euro pentru Cipru

Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a confirmat luni că Cipru îndeplineşte condiţiile din programul de asistenţă, ceea ce permite eliberarea imediată a unei noi tranşe de 84 de milioane de euro, transmite Reuters.

30 iun, 2014 | Agepres

Planul de salvare a Ciprului, care prevede împrumuturi totale de zece miliarde de euro de la FMI şi Uniunea Europeană, pentru o perioadă de trei ani, este destinat să stabilizeze sistemul financiar cipriot şi, de asemenea, să ajute la relansarea economiei cipriote.

Într-un comunicat de presă, boardul FMI precizează că a modificat unul dintre criteriile de performanţă fiscală pe care Cipru trebuia să îl îndeplinească până la finele lunii iunie, dar nu a făcut alte precizări.

La finele lunii martie 2013, Cipru a devenit a cincea ţară dintre cele 17 state ale zonei euro care beneficiază de asistenţă financiară internaţională, după Grecia, Irlanda, Portugalia şi Spania. În schimbul unui plan de măsuri economice (creşteri de impozite, privatizări etc.) şi al restructurării drastice a sectorului financiar, Cipru va beneficia de împrumuturi în valoare de 10 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO