1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

FMI cere adoptarea unor măsuri de stimulare a cererii pentru a sprijini creşterea economiei mondiale

Economia globală se confruntă cu un risc în creştere de deraiere şi trebuie adoptate măsuri pentru a stimula cererea pe plan global, a afirmat, marţi, prim-adjunctul directorului general al FMI, David Lipton, într-un discurs la Washington, transmit CNBC şi BBC.

09 mar, 2016 | Agerpres

'Cele mai recente date ale FMI arată din nou o slăbire a economiei mondiale. Suntem, cu siguranţă, într-un moment delicat', susţine oficialul FMI.

Instituţia anunţase deja că ar putea înrăutăţi actuala prognoză de creştere a economiei, de 3,4% în acest an, când va publica noile estimări, în aprilie.

Sunt necesare acţiuni colective pentru a stimula economia mondială, în condiţiile în care volatilitatea de pe pieţele financiare şi preţurile scăzute ale materiilor prime sporesc temerile privind situaţia economică, a explicat David Lipton.

'Încă vedem în jurul lumii o redresare a economiei, dar fundamentele sunt slabe şi cred că cel mai important în acest moment este faptul că există multe riscuri, inclusiv unele noi, care se apropie', a apreciat oficialul FMI.

Acesta a adăugat că o combinaţie de reforme structurale şi măsuri de politică monetară şi fiscală este necesară pentru a consolida creşterea economiei şi a reduce riscurile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO