1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

FMI nu şi-a dat niciodată acordul pentru 135 de molecule noi fără delistarea altora - surse

Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, ocazie cu care, în timpul discuţiilor, reprezentanţii FMI au arătat că nu şi-au dat niciodată acordul pentru introducerea a 135 de molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite fără revizuirea întregii liste şi delistarea altor molecule, potrivit unor surse medicale.

09 iun, 2014 | Agerpres

Aceleaşi surse au precizat că reprezentanţii FMI au declarat, la întâlnire, că susţin introducerea de noi molecule pe lista medicamentelor compensate şi gratuite, printr-un mecanism transparent, cu o încadrare bugetară, din economiile făcute din delistarea medicamentelor existente.

Totodată, reprezentanţii FMI au agreat mecanismul nou de evaluare care presupune pentru prima dată în România scoaterea unor molecule de pe listă în funcţie de efectul terapeutic şi actualizarea permanentă cu noi molecule a listei de compensate şi gratuite.

Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii FMI au apreciat intrarea în vigoare, începând cu 1 iunie, a pachetului de bază şi a contractului-cadru şi au arătat că susţin continuarea reformelor în domeniul medical.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO