1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

FMI: Risc de hiperinflaţie şi emigrare în masă din Venezuela

Venezuela este ameninţată de un colaps economic tot mai sever şi de hiperinflaţie, care ar putea declanşa un exod al populaţiei către ţările vecine, se arată într-un raport prezentat vineri la reuniunea anuală de la Washington a Fondului Monetar Internaţional.

07 oct, 2016 | Agerpres

Reuters informează că FMI se aşteaptă la creşterea inflaţiei aproape de 500% în 2016, urmată de o accelerare anul viitor, când preţurile ar putea creşte cu 2200%, pe fondul emiterii de monedă pentru acoperirea datoriilor guvernamentale.

Inflaţia din Venezuela este evidentă pe străzi, unde consumatorii se zbat cu teancuri de bolivari (moneda naţională - n. red.) aproape lipsite de valoare. Potrivit FMI, penuria gravă de alimente şi medicamente poate degenera într-o criză umanitară, care la rândul ei ar putea declanşa 'un val de migraţie către ţările vecine', se afirmă în raportul citat.

Fondul Monetar Internaţional face apel la guvernul socialist de la Caracas să pună capăt achitării cheltuielilor prin emisiuni monetare, să elimine controlul preţurilor şi să îşi revizuiască politica de curs valutar. 'Este nevoie urgentă de un program economic bine planificat, pentru a readuce stabilitatea macroeconomică', susţine documentul FMI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO