1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

FMI şi Occidentul promit bani Ucrainei, la G20

Christine Lagarde, directorul general al Fondului  Monetar International (FMI) şi miniştrii de finanţe ai SUA, Marii Britanii şi Franţei au promis sprijin financiar Ucrainei, care este în pragul falimentului.

23 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Lumea trebuie să fie prezentă "acolo cu carnetul de cecuri", odată ce în Ucraina se va instaura  o "autoritate politică legitimă", a declarat George Osborne, ministrul de finanţare al Marii Britanii, cu ocazia întâlnirii G20, potrivit Bloomberg.

"Nu putem rămâne surzi și orbi la colapsul din Ucraina", a declarat şi ministrul francez de finanţe, Pierre Moscovici reporterilor din Sydney, unde are loc reuniunea G2.

Standard & Poor's a avertizat lumea financiară încă din 21 februarie, că Ucraina riscă default-ul (încetarea de plăţi, mai ales a celor legatede  datoria publică), după ce Rusia a blocat programul de ajutor de 15 miliarde de dolari.

În schimbul acestui program, Ianukovici refuzase să semneze acordul de asociere al ţării cu Uniunea Europeană, ceea ce a şi declanşat protestele violente în noiembrie..

La rândul său, Christine Lagarde, directorul general al Fondului  Monetar International (FMI) a angajat instituţia în demersul de a ajuta Ucraina "nu numai din puncte de vedere umanitar dar şi din cel economic".

Şi secretarul Trezoreriei Jacob J. Lew a declarat ca SUA sunt pregătite să ajute Ucraina pentru a reveni pe calea democrației, stabilităţii și creșterii.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO