1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Extern

FMI: Venezuela "trebuie să facă mai mult" pentru a ieşi din criză. Inflaţia a ajuns la 57%

Măsurile anunţate miercuri de preşedintele Nicolas Maduro pentru a lupta împotriva crizei economice din Venezuela vor fi utile, dar 'trebuie să se făcă mai mult', a apreciat joi la Lima directorul FMI pentru America Latină, citat de AFP.

25 apr, 2014 | Agerpres

Aceste măsuri 'vor servi pentru recuperarea economiei venezuelene, dar trebuie să se facă mai mult', a afirmat Alejandro Werner în cursul unei conferinţe de presă ocazionate de prezentarea raportului pentru America al Fondului Monetar Internaţional.

În opinia sa, anunţurile preşedintelui Maduro vor permite 'să se facă faţă presiunilor pe care le suportă piaţa valutară', controlată de stat din 2003.

Alejandro Werner nu a menţionat însă concret modificările pe care trebuie să le aprobe guvernul de la Caracas pentru a stăvili inflaţia de peste 56% şi penuria frecventă.

FMI, fără drept de a intra în Venezuela din epoca Hugo Chvez, aflat la putere din 1999 până la moartea sa în 2013, prevede o contracţie a economiei locale de 0,5% în acest an, în timp ce guvernul anunţă o creştere de 4%.

Raportul FMI menţionează, de asemenea, dependenţa altor ţări de Venezuela. 'Datoria unor ţări atinge 15% (Haiti) sau 20% din PIB (Nicaragua)', scrie în documentul amintit.

Preşedintele Nicolas Maduro a promis miercuri, printre altele, să plătească 'imediat' o treime din datoria statului faţă de firmele importatoare, să mobilizeze fonduri publice pentru relansarea producţiei şi să elimine piedicile birocratice din calea importurilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO