1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

FNGCIMM descrie succesiunea care a dus la blocarea platformei imminvest.ro și continuă să meargă pe ipoteza unui atac cibernetic

Fondul Național de Garantare a Creditelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a transmis astăzi un comunicat prin care a explicat motivele pentru care a eșuat astăzi acțiunea de înscriere a IMM-urilor care doresc să primească ajutor de stat.

17 apr, 2020 | ECONOMICA.net

În comunicat, FNGCIMM relatează succesiunea evenimentelor care au dus la căderea portalului www.imminvest.ro. Potrivit instituției, astăzi, 17.04.2020, de la ora 10.00, portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru înscrierea potențialilor beneficiari ai programului IMM INVEST ROMÂNIA.

Portalul a început să fie accesat încă de la ora 05.30, a înregistrat o creștere graduală a numărului de utilizatori în jurul orei 8.30 (2.785 utilizatori) și  la  ora locală 10.00 ( GMT+3) , ora deschiderii oficiale a aplicăției, a avut loc  o creștere bruscă a numărului de solicitări, care a atins un număr de 397.000 de accesări/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.


Acest volum de trafic a blocat comunicarea dintre portal și beneficiari. Mai mult decât atât, printr-o stranie “coincidență”, ambele site-uri, www.fngcimm.ro și www.imminvest.ro, s-au blocat în același moment, cu toate că sunt găzduite în locații distincte, de către provideri diferiți.

Dezvoltarea aplicației și testările acesteia, au fost făcute după cele mai înalte standarde de performanță. Pentru a înțelege experiență utilizatorului, aplicația a fost testată timp de 2 săptămâni de către salariații FNGCIMM, care au creeat peste 1.700 de conturi de test. De asemenea, aplicația a fost expusă unei perioade de testare publică, care s-a desfășurat pe parcursul a  14 zile, timp în care peste 1.650 de potențiali beneficiari ai programului, s-au înscris în regim de testare. La finalul perioadei de proba, au fost efectuate teste de încărcare în condițiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori întru-un interval de două ore, se mai specifică în comunicat.

Cu toate acestea, în dimineață acestei zile, nici măcar un singur beneficiar nu a putut să se înregistreze. Aceste elemente, consideră FNGCIMM, ridică suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat, iar în acest sens instituția a sesizat organele abilitate.

FNGCIMM îi asigura pe toți antreprenorii, că în cel mai scurt timp procesul de înscriere va fi reluat în parametri optimi, urmând ca toată  procedura de înregistrare să fie reluată, pas cu pas de la 0. Toți beneficiarii vor avea de șanse egale de a se înscrie în program, instituția precizând că nu se va aplica principiul de înscriere în program de tipul: primul venit, primul servit.  Aplicația va rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an, plafonul alocat fiind de 15 miliarde de lei.

Momentul reluării deschiderii aplicăției va fi anunțat din timp, pe site-ul www.fngcimm.ro, www.imminvest.ro și anunțat public printr-un comunicat de presă.

Mai trebuie reținut că acesta platforma este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statut de IMM, dar nu reprezintă, acordul de finanțare. După înregistrare, aplicantul este direcționat la banca selectată, finanțatorul va face analiză solvabilității. După analiză băncii, documentația se retransmite la fond pentru a garantarea creditului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO