Foame de Nuclearelectrica: Acţiunile SNN debutează în creştere cu 5% în prima dimineaţă la Bursă

Primele preţuri de piaţă ale acţiunilor Nuclearelectrica depăşesc 11,5 lei / titlu, potrivit datelor brokerilor. În primele 20 de minute, acţiunile SNN au crescut cu 4,73%, faţă de preţul de referinţă de 10,97 de lei / titlu, la care s-a făcut ultimele tranzacţiii cu drepturile de alocare a acţiunilor, SNNR01. Preţurile creşteau cu peste 5% o oră mai târziu, dar s-au stabilizat la 11,46 - 11,49 lei / titlu, la prânz.
Adrian N. Ionescu - lun, 04 nov. 2013, 08:19
Foame de Nuclearelectrica: Acţiunile SNN debutează în creştere cu 5% în prima dimineaţă la Bursă

Astazi au început tranzacţiile cu acţiunile Nuclearelectrica (SNN) la Bursa de Valori Bucureşti. Vânzătorii cereau 11,5 lei / acţiune, iar cumpărătorii dădeau 11,38 lei  / acţiune, la ora 10.20. Valoarea tranzacţiilor era însă redusă la câteva zeci de mii  de lei.

Ulterior, preţul acţiunilor SNN s-a plasat pe o tendinţă curentă uşor crescătoare. La o oră după deschiderea Bursei, preţulk era de 11,57 lei / acţiune, în creştere cu circa 5,3%, faţă de preţul de referinţă.

Acţiunile SNN se vând mai ales la preţul cerut de vânzători, ceea ce înseamnă cu investitorii care nu au fost mulţumiţi cu ce au obţinut în cadrul ofertei publice recent încheiate, sunt dispuşi s să plătească mai mult ca să ia acţiunile din piaţă.

Preţul părea că s-a stabilizat la 11,5 lei / acţiune, la o  jumătate de oră de la deschdierfea sesiunii de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile SNN se vindeau, astfel, cu 4,83% mai mult decât preţul de închidere al drepturilor de alocare SNNR01, 10,97 lei / titlu, care au ţinut locul acţiunilor, până la parcurgerea tuturor formalităţilor de înregistrare. 

Preţul de referninţă, de 10,97 lei / titlu, cu care se compară astăzi cotaţiile SNN este foarte apropiat de preţul cel mai mic (10,9 lei) la care s-au vândut, în urma reducerilor, acţiunile în cadrul ofertei publice de vânzare recent încheiate. 

Drepturile de alocare a acţiunilor au fost emise pentru a ţine loc acţiunilor şi a face posibilă tranzacţionarea acestora înainte de listarea companiei la Bursă, care este un proces ceva mai îndelungat.

Preţul drepturilor de alocare Nuclearelectrica (SNNR01) a scăzut de la un maxim de 11,92 lei / titlu, înregistrat în prima zi de tranzacţionare, până la un minim de 10,75 lei, ultimul preţ fiind de 10,97. În primele zile ale acesteia, când a fost aplicată o reducere de 8%, faţă de preţul de vânzare final al ofertei, de 11,2.

Cu drepăturile de alocare s-au făcut, pe parcursul lunii trecute, peste 4.600 detranzacţii în valoare de 28,6 milioane de lei, dar lichiditatea pieţei acestor titluri s-a diminuat p emăsură ce preţurile s-au apropiat de pragul de 10,9 lei / titlu şi presiunea speculativă s-a epuizat. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...