Fondator Zoom: După pandemie va exista un model hibrid de muncă

Cu prilejul Web Summit 2020 din Portugalia, dedicat noilor tehnologii şi economiei digitale, fondatorul şi consilierul delegat al companiei Zoom, Eric Yuan, a estimat că atunci când se va încheia pandemia nu se va reveni complet la prezenţa fizică la locul de muncă, ci se va opta pentru un model hibrid în care telemunca va fi determinantă, relatează EFE vineri.
Economica.net - vin, 04 dec. 2020, 11:58
Fondator Zoom: După pandemie va exista un model hibrid de muncă

„Să zicem că pandemia se încheie mâine. Ne vom întoarce la birou? Nu cred că se vor întoarce toţi angajaţii. Este foarte probabil că vom avea un model hibrid”, a declarat Eric Yuan cu prilejul intervenţiei sale la Web Summit din Lisabona care anul acesta se desfăşoară în format virtual, între 2 şi 4 decembrie.

Antreprenorul de origine chineză a dat asigurări că modul în care se lucrează, se trăieşte şi se învaţă „este foarte diferit acum” şi de aceea crede că platformele precum Zoom vor continua să aibă un rol important când se va încheia pandemia.

„Este bine pentru schimbările climatice şi pentru productivitate”, a subliniat Yuan, care a apreciat că pe viitor vor exista mai puţine călătorii de afaceri, având în vedere că multe dintre ele se pot soluţiona prin videoconferinţă.

De aceea el s-a arătat încrezător în ce priveşte viitorul platformei sale, în pofida unei scăderi la burse când au fost anunţate avansurile asupra vaccinurilor împotriva noului coronavirus. El crede de asemenea că platformele vor fi utilizate, nu doar pentru serviciu, ci şi pentru educaţie.

Yuan a mărturisit că echipa sa nu şi-a închipuit vreodată că Zoom va creşte atât de mult anul acesta, ajungând de la 10 milioane de utilizatori pe zi înainte de pandemie la 300 de milioane în aprilie. „Am fost nevoiţi să învăţăm şi să reacţionăm repede”, a precizat el.

Liderul Zoom şi-a reamintit când avea 27 de ani şi a venit în Silicon Valley (California) şi când i-a fost de atâtea ori respinsă ideea creării unei platforme, datorită căreia a devenit azi multimilionar. Nu ştie exact câte milioane. „Destul de multe”, a spus el râzând.

Având acum experienţă şi mult succes, Eric Yuan le-a adresat un mesaj întreprinzătorilor care doresc să lanseze un nou proiect. „Dacă ai o idee, nu ezita, pune-o în aplicare”, a spus el, dar i-a avertizat totuşi să aibă răbdare, deoarece „clădirea unei afaceri este un drum lung”.

Eric Yuan este unul dintre principalii oratori ai actualei ediţii a Web Summit, cea mai mare conferinţă tehnologică din Europa, la care participă online aproximativ 100.000 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...