Fondator Zoom: După pandemie va exista un model hibrid de muncă

Cu prilejul Web Summit 2020 din Portugalia, dedicat noilor tehnologii şi economiei digitale, fondatorul şi consilierul delegat al companiei Zoom, Eric Yuan, a estimat că atunci când se va încheia pandemia nu se va reveni complet la prezenţa fizică la locul de muncă, ci se va opta pentru un model hibrid în care telemunca va fi determinantă, relatează EFE vineri.
Economica.net - vin, 04 dec. 2020, 11:58
Fondator Zoom: După pandemie va exista un model hibrid de muncă

„Să zicem că pandemia se încheie mâine. Ne vom întoarce la birou? Nu cred că se vor întoarce toţi angajaţii. Este foarte probabil că vom avea un model hibrid”, a declarat Eric Yuan cu prilejul intervenţiei sale la Web Summit din Lisabona care anul acesta se desfăşoară în format virtual, între 2 şi 4 decembrie.

Antreprenorul de origine chineză a dat asigurări că modul în care se lucrează, se trăieşte şi se învaţă „este foarte diferit acum” şi de aceea crede că platformele precum Zoom vor continua să aibă un rol important când se va încheia pandemia.

„Este bine pentru schimbările climatice şi pentru productivitate”, a subliniat Yuan, care a apreciat că pe viitor vor exista mai puţine călătorii de afaceri, având în vedere că multe dintre ele se pot soluţiona prin videoconferinţă.

De aceea el s-a arătat încrezător în ce priveşte viitorul platformei sale, în pofida unei scăderi la burse când au fost anunţate avansurile asupra vaccinurilor împotriva noului coronavirus. El crede de asemenea că platformele vor fi utilizate, nu doar pentru serviciu, ci şi pentru educaţie.

Yuan a mărturisit că echipa sa nu şi-a închipuit vreodată că Zoom va creşte atât de mult anul acesta, ajungând de la 10 milioane de utilizatori pe zi înainte de pandemie la 300 de milioane în aprilie. „Am fost nevoiţi să învăţăm şi să reacţionăm repede”, a precizat el.

Liderul Zoom şi-a reamintit când avea 27 de ani şi a venit în Silicon Valley (California) şi când i-a fost de atâtea ori respinsă ideea creării unei platforme, datorită căreia a devenit azi multimilionar. Nu ştie exact câte milioane. „Destul de multe”, a spus el râzând.

Având acum experienţă şi mult succes, Eric Yuan le-a adresat un mesaj întreprinzătorilor care doresc să lanseze un nou proiect. „Dacă ai o idee, nu ezita, pune-o în aplicare”, a spus el, dar i-a avertizat totuşi să aibă răbdare, deoarece „clădirea unei afaceri este un drum lung”.

Eric Yuan este unul dintre principalii oratori ai actualei ediţii a Web Summit, cea mai mare conferinţă tehnologică din Europa, la care participă online aproximativ 100.000 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
McDonald’s angajează peste 60 de manageri de restaurant, în Bucureşti şi în mai multe oraşe
McDonald’s angajează peste 60 de manageri de restaurant, în Bucureşti şi în mai multe oraşe
 Compania Premier Restaurants România, care deţine restaurantele McDonald's, angajează peste 60 de persoane pentru postul de manager de restaurant, în Bucureşti şi în oraşe precum Braşov,......
Germania se aşteaptă la venituri record de pe urma certificatelor de emisii de CO2
Germania se aşteaptă la venituri record de pe urma certificatelor de emisii de CO2
Creşterea preţurilor pentru certificatele de emisii de dioxid de carbon (CO2) a adus Trezoreriei Germaniei 2,4 miliarde ...
Finanţele au împrumutat 442 de milioane de lei de la bănci
Finanţele au împrumutat 442 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 442 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Rezervele valutare ale BNR au urcat cu aproape 6% în iulie, la 39,008 miliarde de euro
Rezervele valutare ale BNR au urcat cu aproape 6% în iulie, la 39,008 miliarde de euro
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii iulie 2021, la 39,008 miliarde de euro, în ...